Toše Proeski uvijek u našim srcima

Piše: - 16/10/2018

Danas, 16.10.2018., obilježavamo jedanaest godina kako nas je napustio Toše Proeski. Njegove riječi,

‘Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.’,

ostat će zauvijek urezane u srcima svih koji su ga osobno poznavali, kao i brojnih obožavatelja koji su ga zavoljeli kroz njegovu glazbu.

Ni za života, ni danas, ne postoji čovjek koji za Tošu Proeskog nije imao samo riječi pohvale.
Svi se na svoj način prisjećaju čovjeka i pjevača anđeoskog glasa, koji je svojim ljudskim i glazbenim djelima ostavio neizbrisivi trag. Njegovi sugrađani u Kruševu, kao i brojni obožavatelji, obići će posljednje počivalište makedonskog slavuja.

Tradicionalno, fanovi su i ove godine uoči obljetnice, pripremili brojna događanja u spomen na Tošu. U Zagrebu je održano dobrovoljno darivanje krvi, kojem su se odazvali svi oni koji poštuju i čuvaju uspomenu na pjevača, ali i napravili humanu gestu, baš onako kako je Toše i sam činio. U crkvi na Rokovom perivoju, održana misa, dok je u nedjelju iz Nove Gradiške krenuo maraton prema Kruševu. Dolazak maratonaca na posljednje počivalište Toše Proeskog, na Gumenj, očekuje se danas tijekom dana.

I danas, jedananest godina kasnije Tošine riječi, ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim), pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]