Hrvoje Kečkeš bubnja najbolju domaću glazbu

Piše: - 20/11/2020

Dekica, film i najbolja domaća glazba …. Takva nam je godina! Izvrtili smo sve serije i filmove. Ili možda nismo. Kad bacimo pogled (godinama) unatrag imamo par prijedloga filmova iza kojih  je ostala najbolja domaća glazba.

Malen kao lakat, veseo kao ptica…. Svi smo kao klinci uživali uz Šegrta Hlapića, ali i mali i veliki uživaju uz Petra Grašu i pjesmu iz crtića ‘Ljubav sve pozlati’.

‘Zlatne godine’ su film o slomu studentskog štrajka početkom sedamdesetih i paralelna priča o jednom od sudionika koji se nakon dvadesetak godina vraća iz Australije želeći početi sve ispočetka.  Film je definitivno obilježila pjesma koju i danas svi znaju, a koju je Gibonni snimio na početku karijere.

Još jedna urbana priča redatelja Gorana Kulenovića- glazbena komedija ‘Pjevajte nešto ljubavno’ u kojoj rock nije samo vrsta glazbe, već i životno uvjerenje. Obrati pažnju, jedan od članova benda u filmu je i naš Hrvoje Kečkeš koji se prisjetio snimanja.

‘Svi iz Hladnog piva su imali neke uloge. Na pripremi filma sam ja, koji igram bubnjara, dobivao instrukcije od Sube, bubnjara Hladnog piva. Nije me uspio naučiti. Više smo se pouzdali u montažu nego u moje bubnjarske sposobnosti . Ali, film je jedna velika čarolija pa smo iskoristili tu prednost. …’- smije se Hrvoje.  Kako bi vidio bubnjara Hrvoja svakako pogledaj film, a jedna od stvari koja ga je obilježila  je i legendarna Superman.  

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]