Vinko Ćemeraš i ‘Krijesnice’: ‘Spada među najposebnije!’

Piše: - 24/11/2021

Da mladi i talentirani Vinko Ćemeraš, zajedno sa svojim bendom Talvi Tuuli, jednostavno ne može napraviti pjesmu koja nam se nije ‘zalijepila’ za srce odmah – već smo naučili, ali da je ovako savršeno spojio priču, ideju za pjesmu i još pritom prvi put sam napisao tekst pjesme na hrvatskom – to nas je oborilo.

Ta stvar su ‘Krijesnice’, njegova prva pjesma na hrvatskom nakon niza pjesama na engleskom, stvar koja je nastala kao dio njegovog osobnog izazova prošle godine u studenom: ‘Postavio sam si zadatak da svaki dan u tom mjescu napišem jednu pjesmu, po jedan teskt i tako su nastale Krijesnice. Nisam htio da to bude samo puko pisanje teksta, trudio sam se da to bude iskreno. Jedna od tih pjesama je i ova, ima ih još par’ – rekao je Vinko za narodni.

‘Ovi oblaci i nisu loši

Ni ovaj mrak što ih oni prave

Tek sada vidim

Mnoštvo naših krijesnica’

Priznao je i sam da je ova pjesma za njega svakako najposebnija jer je, osim prvog teksta na hrvatskom, tematikom vezana za one životne situacije u kojima smo svi najranjiviji: ‘U trenutku kad sam je pisao, imao sam na umu ljude koji nisu više ovdje s nama, nažalost, osobe koje su nama drage i koje volimo, njih sam vidio kao krijesnice koje su zapravo na neki način uvijek tu s nama. Tu je, u cijeloj priči, taj neki optimizam.’

Iako ima u planu novi album, kaže kako ne treba žuriti jer je već osjetio da ga prati sreća pa vjeruje da će takva sitacija potrajati bar još neko vrijeme:

‘Mislim da ni publiku ne treba previše zatrpavati pjesmama, izgubit će se i oni, ali i ja. Mislim da kroz godinu, godinu i pol svakako možemo očekivati drugi album’ – rekao nam je Vinko.

 

(FOTO: youtube/spot Krijesnice, screenshot)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]