Vesna Pisarović za Narodni o odlasku iz Hrvatske: “Osjećala sam se skučeno”

Piše: - 04/10/2019

Vesna Pisarović sa hrvatske je glazbene scene nestala na samom vrhuncu karijere, ali njezini hitovi nikad se nisu zaboravili. Život na relaciji BerlinZagreb doveo ju je u ‘Living Room Acoustic’,  gdje se prisjetila svojih početaka, objasnila zašto je otišla i koji su joj planovi za budućnost.

“Zvuči dramatično, ali vrlo je jednostavno. Želja za daljnjim glazbenim razvijanjem. Osjećala sam se malo skučeno sa znanjem koje sam imala, glasom koji je postao pomalo promukao jer sam pjevala puno noćnih koncerata. I na kraju, već sam imala želju otkriti neki novi svemir, a glazba je ogromna.”, objasnila je Vesna odlazak iz Hrvatske baš u vrijeme kad je uživala najveću popularnost.

Ta popularnost rezultirala je nastupom na Eurosongu 2002., kad nas je predstavljala engleskom verzijom svoje pjesme ‘Sasvim sigurna’. I dan danas, kaže, sjeća se svakog detalja…

“Velika pozornica, strašno uzbuđenje, ali i jedna lijepa koncentracija jer u te tri minute moraš pokazati sve. Samo se sjećam te publike, dugog hoda kroz tu pozornicu i samog kraja pjesme. Koliko god je to kratko i žališ što je kratko, toliko jedva čekaš da završi.”

Na pitanje koliko je Vesna danas drugačija od one iz tog doba, spremno odgovara: “Vjerojatno puno. Ne znam, to morate pitati moju mamu i tatu, vjerojatno se prema njima nisam ništa promijenila. Malo sam razboritija. Ne srljam pred rudo. Ustvari, srljam pred rudo, ali malo rjeđe.”

Komercijalnu pop glazbu odlaskom je zamijenila jazzom koji je usavršavala proteklih godina…

“To je to. To je ljubav. Jazz za mene ima sve odgovore. Ima zvuk, ritam, frazu, slobodu i ne prestaje se učiti. Do kraja života, ja ću ga učiti. Jazz je stav.”

Vesna je otkrila da njezin povratak u pop vode ponovno možemo očekivati. Na novom albumu radi od 2006. godine, a dodaje da na njemu počinje raditi idućeg proljeća. Na pitanje je li joj žao što je otišla, odgovara kritikom:

“Nije se ništa previše promijenilo. To je ono što me malo čak I brine kad razmišljam o hrvatskoj glazbi. Svi su tu.”

Vesna je u dnevnom boravku Narodnog izvela svoje najveće hitove ‘Sasvim sigurna’, ‘Jutro donosi kraj’ i ‘Neka ljudi govore’, a samo za slušatelje i gledatelje izvela je i nešto novo: legendarnu ‘Program tvog kompjutera’ u svojoj verziji.

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]