Vela Luka jučer pjevala Oliveru u čast

Piše: - 30/07/2020

Dvije godine od odlaska Olivera Dragojevića kolege i najbliži suradnici priredili su jučer u njegovoj rodnoj Vela Luci večer za pamćenje – koncert u čast Oliveru ‘Trag u beskraju‘. Petar Grašo, Nina Badrić, Petar Dragojević, Dupini, gudački orkestar pod ravnanjem dirigenta Alana Bjelinskog i Ante Gelo kao glazbeni producent pružili su publici dvoiposatni gušt koji si mogao slušati i u live prijenosu na narodnom.

Koncert je održan na maloj pjaci ispred župne crkve u Vela Luci, na mjestu na kojem je Oliver Dragojević tako često za života volio pjevati ljeti.

I nakon koncerta pjevalo se dugo u noć na rivi u Vela Luci. “Predivno, više nego vrhunski, jako lijepo i emotivno, i plakali smo i stvarno je bilo super”, samo su neki od komentara oduševljenih slušatelja.

“Ja imam sina koji se zove Oliver i imam tetovažu s njegovim stihovima ‘Da ti pratim trag u beskraju'”

“Oliver je bio prekrsasan, mi smo se kao djeca družili, ja sam živjela pored brodogradilišta, tamo bi on dolazio ljeti, mi bi se okupili i tu bi on svirao gitaru, svi bi pjevali, moja mama bi donijela krištule i svi bi se tu družili”, prisjetila se jedna od slušateljica.

Na tom istom mjestu večeras druga večer na kojoj mlade generacije pjevaju Oliverove pjesme. Ta je večer nazvana ‘Evo mene među moje‘, a nastupaju: Mia Dimšić, Marko Kutlić, Jure Brkljača, Matija Cvek, Nela, Alen Đuras, Nela Đinđić, Vinko Ćemeraš, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Albina Grčić, Uršula Najev, Dino Petrić, Sabrina Hebiri, Josip Palmeta, Petra Roško, Petra Oreč.

Zadnji dan, 31. srpnja je večer jazza, a pjevat će Ines Tričković. Za Olivera ju vežu i obiteljske veze pa je tako i ovaj izbor posebno emotivno obojen.

 

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]