Pobjednik Dore Roko za Narodni: “Publika je odabrala krila, idemo s njima u Izrael!”

Piše: - 18/02/2019

Teško da se nakon samo dva dana nakon pobjede na Dori mogu slegnuti dojmovi. Pogotovo ako si 18-godišnjak kojemu je ovo jedna od prvih prilika za predstavljanje javnosti. Roko Blažević ne samo da se predstavio hrvatskoj javnosti, već će se predstaviti i svijetu na Eurosongu!

Publika i žiri u subotu navečer odabrali su ‘The Dream’ kao pjesmu koja će predstavljati Hrvatsku u izraelskom Tel Avivu.

“Tek sam se vratio u Split i evo, uskoro kreće škola i sve obaveze ispočetka. Svi smo sretni, čuo sam da me čeka doček danas u školi. Ne znam, pokušavam sve to pratiti…”, rekao je uzbuđeni Roko Doris i Hrvoju iz Jutarnjeg kluba.

Osim publici i svima koji su glasovali za njega, Roko je pjesmu posvetio svojoj mami…

“Mama inače jako emotivno sve to doživljava. Naravno da je plakala, zvala me sva u suzama, bila je izvan sebe. Jedna od rečenica bila je “Jedva dišem, bravo!” i pjevao sam za nju, cijelu obitelj, publiku, gledatelje… Presretan sam i prezahvalan.”

Osim priprema za Eurosong, nastup i ostalo vezano uz taj događaj, Roko razmišlja kako će usput riješiti maturu koja ga također čeka u svibnju. Na to pitanje samo kratko odgovara: “Uff, bit će gadno…”

Nakon Rokove pobjede, u javnosti se pojavila polemika oko krila koja nosi na leđima. Dok je jedan dio javnosti oduševljen idejom, drugi dio smatra kako je riječ o promašaju i već viđenom na Eurosongu, no Roka i njegov tim to ne brine previše…

“Smatramo da je publika koja je dala 12 bodova, odabrala ta krila. Znam da se nekome sviđaju, nekome ne, ali mi ta krila ne doživljavamo kao neki detalj o kojem se treba puno raspravljati. Nažalost, digla se velika prašina što možda i nije toliko negativno jer je fokus bio na nama. Krila su tu, ona upotpunjuju tu priču i s njima idemo na Eurosong.”

Cijeli razgovor s Rokom u Jutarnjem klubu poslušaj ovdje:

Inače, Eurosong na kojem će nas Roko predstavljati održat će se u Izraelu od 14. do 18. svibnja.

(foto: Roko Blažević/Official Facebook)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]