Oliverova Ništa nova u Silenteovoj izvedbi

Piše: - 27/11/2020

Nakon Letećeg odreda prije dva tjedna, jučer nam je u naš novi dnevni boravak došao Silente! Ivana, Doris, Tibor, Sanin i Ivuša svirku na narodnom otvorili su sa svojim aktualnim singlom ‘Mene moje uši lažu’.

Ekipa radi punom parom, i ovaj aktaulani singl ga najavljuje – Silenteov četvrti.

“Kuha se, radili smo još pet pjesama, ići će sing po singl, doduše album će izaći kad krenu svirke da se može promovirat”, rekao je Tibor.

“Možeš se ti nadati albumu, ali neće on ispasti kako ti želiš, tvoj je posao da napraviš, uvježbaš i snimiš, dalje se hrpa stvari promijeni. Ja sam npr. srkoz zreo, sad sam recimo kompletno drugačiji lik i jako mi je teško kao takav napravit album”, kaže Tibor.

Doris kaže kako već odavno nema nekakvih velikih očekivanja, tako da joj i sama količina komentara dođe kao iznenađenje.

Sanin nam je pak otkrio kako su braća Karamehmedović uopće podijelili uloge, tko će tekst, tko glazbu: “To je došlo spontano. Ja sam shvatio da ne znam svirat gitaru, pa sam se primio basa, šalim se, to je mit, uz smijeh je rekao Sanin. Nakon nekih godinu dana te se sve iskristaliziralo, meni je pasalo samo tekstove raditi, ja sam kao autor teksta dosta zaštićen, on je nekako dok pjeva na prvoj liniji, meni je sigurnije biti na drugoj ili trećoj.”

Ekipa je otpjevala još i ‘Rekla si’, ‘Navečer se srca lome’ i Oliverovu ‘Ništa nova’.

‘Ništa nova’, to je prekrasna stvar, da sam ju barem ja napisao, rekao je Tibor. “Nisam siguran koliko mi dobro sviramo tuđe pjesme, mene je nekako uvijek bilo sram svirat tuđe pjesme, imam osjećaj da smo počeli svirat svoje pjesme, jer smo loše svirali tuđe.”

“Ja je jako volim otkad sam bila mala, velika je odgovornost pjevati ovakvu pjesmu”, rekla je Doris.

 

Kratko su se osvrnuli na svoje početke, koncert u zagrebačkoj Tvornici i sve što je uslijedlio: “Mi nismo znali što tražimo niti u što ulazimo, naravno da želiš sve, više koncerata i da je to ludilo. Mi smo kopali tko god da nas je zvao, sva sreća imali smo pubilku koja nas je voljela i kupovala karte”, rekao je Tibor.

“Ispalo je da nam je bilo previše, naučila sam da ne zaboravim pitat svoje članove benda kako su, da ne zaboravim da su tu”, rekla je Doris.

Cijelu emisiju možeš pogledati na našem Youtube kanalu, a za dva tjedna čeka te božićno izdanje Living room acoustica.

 

 

 

 

Podijeli ovu objavu

Nastavi čitati

[There are no radio stations in the database]