Oliverov muzej u Vela Luci

Piše: - 07/11/2018

Cijelo svoje djetinjstvo, sve svoje zimske i ljetne odmore i svaki slobodni trenutak Oliver je provodio u svojoj rodnoj Vela Luci i zato mu se Vela Luka želi odužiti i otvoriti muzej njemu u čast.

Njegova sumještanka Jasna Zlokić, jednom je prilikom rekla: “S Oliverom je svaki susret bio predstava. S njim se nikad nije znalo što te čeka, takav je čovjek bio. Specijalan po mnogočemu i beskrajno duhovit. Ta naša “veloluška” duhovitost vrlo je specifična jer radi se o pogledu, gesti, dvije, tri riječi i gotovo je bilo.”

Prije deset godina Oliver je dobio titulu počasnog građanina Vela Luke, a predsjednik Općinskog vijeća mu je prije dvije godine uručio nagradu Općine za životno djelo. Ideja za otvaranjem muzeja navodno je došla od Oliverove obitelji, a Općina je to rado prihvatila. Budući Muzej bit će smješten u Zadružnom domu, a otvorenje se očekuje kroz godinu dana.

Projekt je zasad tek u idejnoj fazi, a uz muzej, u planu je podizanje spomenika u originalnoj veličini i pokretanje Oliverovih dana.

Dok se čeka realizacija svih ideja, Olivera svaki dan bez prestanka možeš slušati na našoj aplikaciji, na kanalu Ne pitaj, samo sviraj!

 

 

 

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]