Nikad objavljene snimke Olivera na ovogodišnjem Pula film festivalu

Piše: - 12/07/2019

Na ovogodišnjem Pula film festivalu, u subotu 20. srpnja s početkom u 21.30 prikazat će se dokumentarni film
             ‘OLIVERovih 70 – Mala priča o velikom glazbeniku i njegovom posljednjem koncertu’

Film je nastao iz materijala snimljenih uoči i za vrijeme najvećeg i ujedno posljednjeg Oliverovog koncerta u zagrebačkoj Areni.

To je moja želja inače bila, govorio sam ka dite da bi trebao sa jednim ogromnim orkestrom svirat i pivat, da ja samo zatvorim oči i da me oni prate. To se sad ostvaruje.’ – Oliverove su riječi.

Bio je to koncert, povodom Oliverovog 70-tog rođendana, sa Zagrebačkom filharmonijom koji je održan u zagrebačkoj Areni 11.3.2017. godine. Upravo to slavljeničko raspoloženje, prikazi ovog velikog koncerta i pripreme za njega okosnica su filma. Priča koja nije bila planirana, ali je preranim odlaskom ovog glazbenog velikana prerasla u dokumentarni zapis. Suradnici na njegovom posljednjem koncertu željeli su nesebično podijeliti trenutke s Oliverom te pokloniti publici njegova životna razmišljanja. U njima govori o temama koje su ga zaokupljale, a sve u svojem prepoznatljivom tonu, nepretenciozno i skromno kakav je i sam bio. Iako u trenutku snimanja nitko pa ni sam Oliver nije znao što će uslijediti, on gotovo proročanski govori o životu i onome što slijedi.

‘Sretan sam da sam doživio takvog čovjeka, sretan sam da je oplemenio generaciju muzičara i utkao im strast za stvaranjem. Sretan sam da je imao prijatelje koji su uložili nesebičan trud i podijelili s nama ove snimke te tako upriličili još jedan susret s njim kroz film, da zauvijek ostane dio nas.’ – riječi su dirigenta Alana Bjelinskog.

‘OLIVERovih 70 – Mala priča o velikom glazbeniku i njegovom posljednjem koncertu’, film je o čovjeku kojeg su voljeli milijuni a on im je uzvraćao onako kako je najbolje znao – pjesmom.

 

(foto: Oliver Dragojević / press)

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]