Nekadašnji Novi Fosili otvorili treću sezonu Living Rooma i obradili Olivera

Piše: - 20/09/2019

Rijetko tko u Hrvatskoj može se pohvaliti karijerom koja traje više od 50 godina. Nekadašnji članovi Novih Fosila, Sanja, Marinko i Zec, svjesni su toga. Povodom velike obljetnice grupe Novi Fosili, svratili su u Living Room Acoustic Narodnog i odsvirali neke od svojih najvećih hitova, ali i pokazali kako zvuči veliki Oliver u njihovoj izvedbi.

“Puno puta smo imali prilike s njim dijeliti pozornicu, ali najljepše je što smo dijelili neke privatne trenutke van kamera. Bio je jako dobar prijatelj s mojim suprugom, voljeli su kartati tako da je tu bilo jako puno smijeha. Sjećam se nekih svojih rođendana kad je znao doći ujutro, taman usisavam stan, a on u 10 ujutro sjedne za klavir i do ponoći se nije micao. Ja nisam upoznala nikog drugog kao što je on.”, rekla je Sanja o nikad prežaljenom Oliveru.

Kad je riječ o velikim glazbenicima koji su nas napustili, među njima je i bivša pjevačica Novih Fosila Đurđica Barlović, koje će se prisjetiti na velikim koncertima u zagrebačkom Lisinskom 1. i 3. listopada.

“Pjevat ćemo neke njezine najveće uspješnice, to je najbolji način da joj se zahvalimo na onome svemu što je dala kao član grupe, na prekrasnim interpretacijama i zaista vrhunskim izvedbama.”, rekao je Zec i dodao da je Đurđica zaista bila vrhunski vokal.

Osim uspomene na Đurđicu, koncert će biti poseban i zbog nekih drugih stvari, kaže Sanja: “To nije klasičan koncert, cijelo zbivanje je pod nazivom “Priča o 50 godina Novih Fosila”. Priča je zato što će se, kroz neke filmove i ljude koji će biti s nama tu večer, ispričati lijepa priča od davne 1969. kad sam ja, recimo, bila jako mala.”

Nažalost, s njima neće biti osnivač i jedan od glavnih ljudi Novih Fosila, Rajko Dujmić: “Žao nam je, on je zajedno s nama stvarao to ime. Međutim, stjecajem okolnosti ne može biti s nama. Što drugo reći…”, kratko je prokomentirao basist Marinko.

Uz puno smijeha i uspomena, u dnevnom boravku Narodnog izmijenila se i glazba pa su tako Sanja, Marinko i Zec uživo za slušatelje i gledatelje izveli svoje hitove ‘Dobre djevojke’, ‘Ja sam za ples’ i ‘Za dobra stara vremena’.

Narodni Living Room Acoustic prati uživo svakog drugog četvrtka od 18:15 na Narodnom i Narodni TV-u. Kroz emisiju te vode Gina Victoria Damjanović i Tomislav Cvetković.

(foto: Narodni)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]