Mladen Bodalec: ‘To je ostvarenje mojih dječačkih snova’

Piše: - 05/10/2020

Iz Vikend zone na narodnom, Elizabeta Brodić naletjela je ravno na Mladena Bodaleca, glazbenu legendu Prljavog kazališta. Ekipa, koju od milja zovemo Prljavci, okupila se prije 40 godina što su i proslavili na stadionu u Kranjčevićevoj.  Bend su za sve generacije, njihove se stvari pjevaju na svadbama, utakmicama, uz njih se i slavi i tuguje…  Kakvo je stanje bilo kad se zagrebačkim dečkima pridružio Bodalec, ispričao je našoj Elizabeti.

U bend koji je osnovan 1977. godine u zagrebačkom kvartu Dubrava i ime je dobio prema epizodi iz popularnog stripa ‘Alan Ford’, Mladen Bodalec prvi put je stigao na četvrtu ploču ‘Korak od sna’ na kojoj je pjevao back vokale.  Klavijature je na toj ploči svirao legendarni Rajko Dujmić, kaže Bodalec, a s njima je bila i Zdenka Kovačiček.

 


 

Službeno se ekipi pridružio na petoj ploči ‘Zlatne godine’, bend je tada postojao osam godina, a Bodalec je stigao na mjesto Davorina Bogovića.

To je ploča na kojoj sam debitirao i sad kad se toga prisjetim, sretan sam kao onda kad sam i došao u bend. Danas kad pogledam, da sam krenuo bilo kojim drugim putem, a bilo je razloga da se od škole do fakulteta tako i moglo dogoditi, ne mogu to zamisliti. Ne mogu zamisliti život bez rock’n’rolla. Mogu reći da je ovo ostvarenje svih mojih dječačkih snova.

 

(foto: Prljavo kazalište)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]