Mandžo na Narodnom: “Da nismo osvojili medalju, još bih igrao za reprezentaciju”

Piše: - 14/06/2019

Točno godinu dana od početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, Mario Mandžukić stigao je na Narodni, radio kojeg posljednjih 11 godina sluša od jutra do mraka. S Tajči i Hrvojem u sat vremena popričao je o karijeri, osjećajima nakon srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, suigraču Ronaldu, a preuzeo je i Hrvojev posao prognozera.

Uspjeh reprezentacije i dalje mu je ostvarenje najvećeg sna: “Sve je kao da je bilo jučer. Još uvijek sam sretan zbog toga, svaki dan mi je ispunjen i stvarno se osjećam prelijepo. Nema dana da ne pogledam neku sliku ili video sa Svjetskog prvenstva ili dočeka.”

Mario se dotaknuo i svojeg odlaska iz reprezentacije:

“Imao sam tijekom svoje karijere dosta važnih odluka koje sam mogao donositi i svaka je bila ispravna pa tako i ova što se tiče reprezentacije i već sam se dosta ponavljao na tu temu. Nije ta odluka došla u jednom danu. Prije Svjetskog prvenstva rekao sam si idem dati sve od sebe, idem pokušati nešto ostvariti s Hrvatskom da bih mogao doći do te faze i reći “Zbogom” najljepšem i svetom dresu. Da nismo nešto osvojili, ja bih i dalje igrao jer mi je to bio san i cilj.”

A u snovima mu nikako nije bilo da bi od svojeg rodnog Slavonskog Broda mogao dobiti jedno od najvećih priznanja – spomen ploču: “Ne znam jesam li si to mogao zamisliti. Ja sam brodsko dijete, težio sam da budem što bolji mogu u tome s čime se bavim, ali tako nešto da ću doživjeti u svojem rodnom gradu, nisam mogao ni sanjati, ali evo, i to se dogodilo. Barem sam siguran da ću vječno živjeti u svojem gradu.”

Neizostavno pitanje bilo je kako se Mario kao jedan Slavonac snašao s temperamentnim Talijanima: “Slični su nama. Sličan mentalitet. Fanatici su isto za nogomet, ovako su isto malo divlji kao i mi. Ima ih svugdje po gradu, po kavama su stalno i uvijek prilaze. Malo su glasni… Dobro je, simpatični su.”

A iste pozitivne riječi naš nogometaš ima za svojeg kolegu i suigrača Cristiana Ronalda: “Nije uopće zeznut. Sasvim je normalan dečko, ja sam se isto malo iznenadio koliko je jednostavan.”, dodavši kako ne zna je li zbog njega Ronaldo bio u Dubrovniku s obzirom da svakodnevno suigračima preporuča Lijepu našu za odmor.

Sat vremena Mariju je bio dovoljno da se navikne na pričanje u mikrofon te je dodao da će razmisliti o tome nakon što završi s nogometnom karijerom.

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]