Jacques prije Eurosonga glumi Heroda

Piše: - 27/03/2019

Već mjesecima je Jacques Houdek u punom pogonu – s jedne strane trebalo je pripremiti Roka Blaževića za skorašnji nastup na Eurosongu, a s druge strane, pripremao je sebe za debi na kazališnim daskama…

‘Kao tinejdžer, kad sam se inficirao rock operom ‘Jesus Christ Superstar’, sanjao sam ulogu Heroda. Više od 20 godina to mi je bila velika želja. One se, očito, ostvaruju’, priznao je Jacques.

Foto: Jacques Houdek/Offical Facebook

I tako se Jacques, prošle subote , po prvi puta okušao na kazališnim daskama. Igra kralja Heroda u rock-operi ‘Jesus Christ Superstar’, u zagrebačkom kazalištu Komedija. Premijerna publika je ocijenila kao ‘glazbeni spektakl dostojan Broadwaya’.

‘Iako je pop glazba moja najveća strast, moram priznati da je ovo zaista jedno posebno iskustvo. Lik Herod je jako kompleksan i interesantan. Zao je, lud i ciničan, a s druge strane smiješan, strahovito narcisoidan te ustvari nesiguran. Herod je u mojoj interpretaciji lud i takvog ga donosim na scenu, a najveća su mi nagrada reakcije kolega iz kazališta koji su tu već stvarno veterani’ – kaže Houdek.

Osim Jacquesa, igraju još i Renata Sabljak, Vanda Winter, Đani Stipaničev, Ervin Baučić, Dražen Čuček… Dirigent je Dinko Appelt, a redatelj Damir Lončar.

Za ulogu se, priznaje Houdek, ozbiljno pripremao…

‘Ipak sam ja glumac amater. Sigurnost pronalazim u tome da je kod Heroda teško pretjerati. Imam jednu, ali vrijednu pjesmu, ali on kad dođe, sve razbuca. Dovoljno je lud da je teško pogriješiti i zbog toga dodam ‘gasa’.

**Ako niste znali:

 ‘Jesus Christ Superstar’ priča je o posljednjih sedam dana Isusova života ispričana iz perspektive Jude. Mjuzikl koji je zbog kontroverznog dovođenja u pitanje Isusova božanskog podrijetla i pokušaja rehabilitacije Judine izdaje podijelio vjerske skupine, ali i osvojio prvo Broadway a potom i West End.

Nas i dalje oduševljavaju neponovljive Jacquesove izvedbe u Living Room Acusticu na Narodnom

 

(foto: Jacques Houdek/Offical Facebook)

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]