Ide nova runda računala Za naše male genijalce

Piše: - 17/09/2019

Već šesti put za redom, Hrvatska elektroprivreda pokreće akciju kojom nastoji opremiti što više osnovnih škola računalnom opremom te na taj način pridonijeti razvoju informatičkog obrazovanja. Dosad je provedeno pet akcija, tijekom kojih je HEP osigurao donacije čak 250 novih računala za učenike 74 osnovne škole diljem Hrvatske. Nakon ovogodišnje runde, ukupna vrijednosti donirane informatičke opreme iznosit će gotovo 1.250.000 kuna.

Velik broj do sada zaprimljenih prijava i nedovoljna opremljenost informatičkih učionica u Hrvatskoj potaknula je Hrvatsku elektroprivredu da akciju nastavi provoditi jednom godišnje s ciljem opremanja što većeg broja osnovnih škola novim računalima i na taj način malim kreativcima i genijalcima pruži priliku za stvaranje novih znanja i uspjeha.

HEP je i ove godine, s ciljem da pomogne u opremanju što više osnovnih škola računalima te da senzibilizira javnost o stanju informatičke opreme u hrvatskim školama, pokrenuo akciju ‘Za naše male genijalce – runda šesta’. Nakon provedenog natječaja, ukupno 100 novih računala, u vrijednosti od pola milijuna kuna, bit će donirano osnovnim školama.

„Velika nam je čast što kao društveno odgovorna kompanija možemo dati svoj doprinos hrvatskom školstvu te omogućiti još bolji razvoj i napredak naših najmlađih. HEP namjerava nastaviti akcije i donirati nova računala osnovnim školama i u narednim godinama“, poručuju iz HEP-a.

100 novih računala bit će podijeljeno hrvatskim osnovnim školama u šestoj rundi ‘Za naše male genijalce’, a na natječaj se mogu prijaviti sve osnovne škole u Hrvatskoj do 29. rujna 2019. godine.

Za naše male genijalce

Za naše male genijalce

HEP kao društveno odgovorna tvrtka želi omogućiti bolje uvjete informatičkog obrazovanja što većem broju učenika. Stoga je cilj senzibilizirati javnost o stanju informatičke opreme u hrvatskim školama, dati svoj doprinos hrvatskom obrazovnom sustavu te omogućiti još bolji razvoj i napredak najmlađima. Ovom akcijom, HEP školama koje nemaju adekvatnu informatičku opremu, već nekoliko godina donira nova računala. Sve osnovne škole u Hrvatskoj pozivaju se da se prijave na nagradni natječaj i snime video kojim će predstaviti ono najbolje iz svoje škole i kraja iz kojeg dolaze te pojasniti zašto su baš njima potrebna računala. U dosadašnjim akcijama odaziv je bio izrazito velik, više od 300 prijava, a računala su donirana u Vukovar, Novsku, Metković, Vojnić, Zagvozd, Habjanovce, Slunj, Šibenik, Stankovce i mnoga druga mjesta gdje su osnovne škole imale nedostatan broj računala u odnosu na broj učenika ili je postojeća oprema bila zastarjela.

Ako je i vašoj školi potrebna nova informatička oprema, pozivamo te da se prijaviš na natječaj. Natječaj je otvoren do 29. rujna 2019., a sve potrebne informacije za prijavu saznaj na genijalci.hep.hr.

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]