I to se dogodilo: U 2019. imamo dvije pjesme godine!

Piše: - 30/01/2020

Na 4. ‘Danima najbolje domaće glazbe’, u City Plaza centru u Zagrebu, okupila se hrvatska glazbena elita. Nastupili su najbolji u 2019. prema izboru publike koja je ovog puta kreirala završnicu koja će se dugo pamtiti. Prema rezultatima dvotjednog glasanja dvije su pjesme imale jednak postotak najboljih ocjena. Naime, u ovom izboru glasači ne daju svoj glas samo jednoj pjesmi nego moraju ocijeniti sve nominirane pjesme.

Pjesmu ‘Voli me’ publika je itekako zavoljela, a Petar Grašo poručio je da nagrada mora biti logična posljedica pjesme.

‘Svi koji dobivaju puno nagrada mogu ljudima početi ići malo na živce. Ja ću učiniti sve da opravdam ove nagrade pjesmama, nema razmetanja. Drago mi je, ali mislim da su svih 10 pjesama dobitnice.“

Nažalost, Franka Batelić zbog viroze nije bila u mogućnosti sudjelovati u ovom glazbeno-scenskom spektaklu i preuzeti nagradu. Ipak, oduševljena pjevačica uskoro se oglasila na društvenim mrežama.

‘Nagrada je kada slušatelji prepoznaju, zavole i nagrade pjesmu. Presretna sam i ponosna što je ‘Sve dok sanjaš’ pjesma godine po glasovima slušatelja Narodnog, a laskavu titulu dijeli s pjesmom ‘Voli me’.’

Čestitala je i Petru Graši i poručila mu da joj je čast dijeliti ovu nagradu baš s njim.

Ni preostali finalisti nisu imali razloga za tugu, jer nije mala stvar naći se u top 10. Svi su kući ponijeli statue ‘Bilo naroda’, najprestižnije glazbene nagrade s obzirom na to da je dodjeljuje publika, u ovom slučaju slušatelji Narodnog, radija koji je poznat kao čuvar i promotor najbolje domaće glazbe.

‘Hvala na još jednoj sjajnoj noći. Čestitam svim kolegama na nominaciji i dobitnicima na nagradama. I mene je iznenadilo da se podijelio jednak broj glasova. Super, nije dosadno i nije predvidivo‘, zaključila je Nina Badrić.

‘Čestitam Graši i Franki, ako je publika odlučila da se njima obje sviđaju jednako onda je najbolji izbor nikoga ne favorizirati nego da podijele nagradu, odnosno da svatko dobije svoju’, poručio je Damir Kedžo.

Svoje mjesto u top 10 osigurali su, osim pobjednika Petra Graše (Voli me) i Franke (Sve dok sanjaš), Jelena Rozga (Moje proljeće), Jure Brkljača (Ne postojim kad nisi tu), Damir Kedžo (Srce mi umire za njom), Mia Dimšić & Marko Tolja (Sva blaga ovog svijeta), Nina Badrić (Volim te, volim), Opća opasnost (Sad mi reci), Klapa Rišpet (Ja samo za te živin) i Tony Cetinski (Čekam te).

Nakon nastupa finalista, pozornicu su preuzele Jelena Rozga i Vesna Pisarović. Okupljene je oduševio nastup velike povratnice na scenu Vesne Pisarović, kao i mini koncert Jelene Rozge u akustičnoj verziji. Bio je to šlag na torti dosad najvećeg i najnapetijeg ‘Dana najbolje domaće glazbe’ koji je ove godine imao i humanitarni karakter. Cjelokupan iznos prikupljen prodajom ulaznica bit će doniran dječjim odjelima KBC-ova u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku u sklopu šire akcije Narodnog ‘Slušaj svoje srce’.

Da se sinoć slavila najbolja domaća glazba, ali i humanost, uvjerili su se brojni Zagrepčani i na putu do kuće s obzirom na to da su fontane zasjale u bojama ovog prestižnog događaja.

Cijeli Dan Najbolje Domaće Glazbe pogledaj na  youtube kanalu Narodnog.

 

(Foto: Ivan Dabac)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]