Gibonni u 2019. ušao s petom nominacijom za Dan najbolje domaće glazbe

Piše: - 16/01/2019

Treća godina Dana najbolje domaće glazbe; treći put u konkurenciji – Gibonni.

“Živimo u modernom dobu u kojem ljudi muziku slušaju preko telefona. Iz jedne generacijske perspektive; to mi je prvo veselje da je pjesma na radiju. Ja na to gledam kao autor – kad možeš napisati ono što želiš, poručiti ljudima što želiš, snimiti nešto u čemu stvarno uživaš i kad pri tom ne moraš raditi neke kompromise, razmišljati o tome kome će se to svidjeti nego napraviš onako kako ti dođe, a ako se nekome svidi, onda još bolje. Pa kad imaš nominaciju od publike, potvrdu da je publika to primijetila, onda normalno da ti se čini da je sve ispalo onako kako je trebalo. Vjerovali ili ne, meni to jako puno znači, možda više nego ikad. To su neke stvari do kojih držim.”

A publika je primijetila album ‘Familija’. Među deset nominiranih na prvom Danu najbolje domaće glazbe bile su dvije pjesme; duet s Oliverom, ‘Sreća’ i ‘Onako od oka’.


Prošle godine, slušatelji su rekli da je među deset pjesama koje su obilježile 2017. ‘Bella figura, Bella Pitura’.

A ove godine u konkurenciji je laganija ‘Nisi više moja bol’ za koju Gibonni kaže:

“Ona ima jednu temu koja nije do kraja možda čak ni jasna, ima jednu sjetu u sebi s malim zrnom optimizma u refrenu. Snimljena je s ljudima do kojih mi je stvarno stalo kojima se privatno i muzički divim . Ima puno nekih sitnih značenja u njoj zbog čega  mi je drago da se dogodila.”

Uspjeh svih ovih pjesama samo potvrđuje koliko Gibonni svoj poziv shvaća ozbiljno…“Jedinu stvar što ti nitko neće moći nikad uzeti je  uspomena, na to što si bija i to što si činija i što si uspija razvedrit nekog oko sebe. To je jedino što ti ne mogu uzeti – sve drugo mogu…”

Ako je ti želiš čuti uživo na Narodnom, glasuj za svojeg favorita. Sve što trebaš je kliknuti ovdje i ocijeniti nominirane pjesme. Koja će ponijeti titulu najbolje, saznat ćemo 30. siječnja od 18:30, kada će 10 najboljih uživo u zagrebačkom muzeju Mimara izvesti svoje pjesme. Sve ćeš moći pratiti slikom preko Narodni TV-a i na radiju, a glasanjem za svoje favorite možda osvojiš i dvije VIP ulaznice za show.

(foto: press)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]