Eurosong 2021.: ‘Ništa nije kao prije’

Piše: - 04/02/2021

Dok mi odbrojavamo dane do Dore (13.02.) i završnice hrvatskog izbora pjesme za pjesmu Eurovizije, organizatori Eursonga, razradili su program i sad se sve zna:

Eurosong 2021. održat će se u svibnju, u nizozemskom gradu Rotterdamu, uz ograničenja i epidemiološke mjere zbog pandemije koronavirusa. Polufinalne večeri bit će 18. i 20. svibnja te finale, u kojem će sudjelovati 41 država, 22. svibnja.

Neki će nastupi biti uživo uz epidemiološke mjere, ali se još ne zna hoće li biti dopuštena publika. Neke će zemlje moći predati snimljene izvedbe svojih predstavnika. Organizatori kažu da su još uvijek najviše usredotočeni na scenarij u kojem bi manji broj gledatelja mogao prisustvovati pod ‘strogim zdravstvenim i sigurnosnim mjerama’, uključujući testiranja na covid-19. Konačna odluka o publici može biti donesena tek sredinom travnja, rekao je glasnogovornik natjecanja.

Mi se, u iščekivanju ovogodišnjeg predstavnika Hrvatske, sa žaljenjem prisjećamo kako je prošlogodišnje izdanje Eurosonga otkazano nedugo nakon što je koronavirus stigao u Europu. To je, nažalost, značilo da Europa neće u live nastupu doživjeti Damira Kedžu i njegovu pjesmu ‘Divlji vjetre’. Naravno da je to Kedži teško palo, no, kao malu kompenzaciju, maestralno je otpjevao tu pjesmu u live nastupu 10 finalista Dana najbolje domaće glazbe 2020., na narodnom.

 

 

(Foto: Eurosong / Official Facebook)

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]