‘Cukar’ – nova ljubavna balada klape Rišpet

Piše: - 23/06/2021

Nakon niza pjesama bržih ritmova, klapa Rišpet ima opet jednu pravu ljubavnu baladu tradicionalnog dalmatinskog zvuka.

  ‘Naša nova pisma zove se ‘Cukar’. Riječ je o himničkoj ljubavnoj baladi, koja pokušava opisati onaj lipi osjećaj provođenja vremena s osobom koju puno voliš. Opisuje onaj osjećaj kad ti je s nekim lipo da ti je svaki sekund s njom lipo i to ti je jednostavno slatko k’a cukar’, rekao je Pero Kozomara.

‘Cukar’ će se naći i na ovogodišnjem 61. Splitskom festivalu. Klapi Rišpet ovo nije prvi puta da se predstavlja na Splitskom festivalu, a iza sebe imaju brojne hitove kojima su tamo ostavili traga i za koje su osvojili nagrade.

‘Ovo je naš jubilarni, deseti Splitski festival i možemo reći kako smo jako ponosni na sve pjesme, koje smo izveli na kultnim Prokurativama, a koje su i slušatelji odlično prihvatili. Od pobjedničke pjesme ‘Ćaća’, preko balada ‘Lumin’, ‘Ne more vrime’, ‘Reći ćeš mi fala’, do veselih hitova ‘Šta mi ljube ‘oćeš kazat’ i prošlogodišnje ‘Maka, Maka’Nakon pjesama bržeg ritma prethodnih godina, opet smo se zaželjeli malo tradicionalnijeg, dalmatinskog zvuka, pa je tako nastala i nova pjesma ‘Cukar’, potvrdio je Pero.

 

Prilikom snimanja spota, članovi klape Rišpet su imali priliku dotaknuti dio bogate hrvatske povijesti. Zaveslali su Condurom Croaticom, replikom tradicionalne hrvatske gajete iz doba kraljeva Tomislava i Krešimira IV.

‘Sjajno iskustvo, a osim kadrova u Ninu, dio spota snimili smo u atriju TZ grada Zadra i sve to pod režiserskom palicom Igora Goića’, rekao je Kozomara.

Ono što je sigurno, to je da će ovo ljeto postati bogatije za još jednu ljubavnu baladu, koja će svojim zvucima privući mnoge zaljubljene, uz koju će mnogi uživati, a poneki se možda i zaljubiti.

 

(Foto: klapa Rišpet – privatni album Pero Kozomara)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]