100 novih računala ide u 30 osnovnih škola!

Piše: - 13/12/2021

Hrvatska elektroprivreda i ove je godine provela akciju Za naše male genijalce – runda osma s ciljem da što više osnovnih škola u Republici Hrvatskoj opremi računalnom opremom i na taj način pridonese razvoju računalne i informacijske pismenosti.

Čak 30 osnovnih škola opremit će se sa 100 novih računala u vrijednosti od pola milijuna kuna. Nova računala donirat će se školama koje nemaju dovoljan broj računala u odnosu na broj učenika, školama s neadekvatnom i dotrajalom računalnom opremom ili se nalaze na područjima od posebne državne skrbi.

Ovogodišnje škole dobitnice su: OŠ Josipdol iz Josipdola, OŠ Đuro Pilar iz Slavonskog broda, OŠ Obrovac iz Obrovca, OŠ Josipa Jurja Strossmayera iz Trnave, OŠ Popovac iz Popovca, OŠ Vijenac i OŠ Ivana Filipovića iz Osijeka, OŠ dr. Franjo Tuđman iz Šarengrada, OŠ Jelkovec iz Sesveta, OŠ Rapska, OŠ Horvati, OŠ Grigora Viteza, OŠ Sveta Klara, OŠ Nad lipom i OŠ Nikole Tesle iz Zagreba, Katolička osnovna škola iz Virovitice, OŠ Juraja Dalmatinca iz Šibenika, OŠ August Cesarec iz Špišić Bukovice, OŠ Ivana Kukuljevića iz Siska, OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, OŠ Miroslava Krleže iz Čepina, OŠ Julija Benešića iz Iloka, OŠ Tenja iz Tenje, OŠ Vladimir Nazor iz Pisarovine i Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec iz Čakovca.

Područne škole dobitnice natječaja su: PŠ Čitluk (OŠ Marka Marulića iz Sinja) iz Čitluka, PŠ Dr. Blaž Jurišić (OŠ Pakoštane) iz Vrgade, PŠ Donja Vrba (OŠ Ivan Goran Kovačić Slavonski brod) iz Donje Vrbe, PŠ Milanovac (OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, Virovitica) iz Milanovca, PŠ Svirče (OŠ Jelsa) iz Svirča.

Kreativni i motivirajući video radovi dobitnika mogu se pogledati na web stranici genijalci.hep.hr.

Akcijom Za naše male genijalce HEP je, u sedam proteklih godina, osigurao donacije od 450 računala za učenike u 130 osnovne škole diljem Hrvatske s ukupnom vrijednošću dosad donirane informatičke opreme u iznosu od gotovo 1.750.000 kuna.

Uz čestitke školama koje su osvojile nova računala HEP zahvaljuje svim sudionicima natječaja.

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]