‘Život’: Jacquesova nova pjesma kao poklon djeci svijeta

Piše: - 14/04/2021

Ti si tek sretno dijete s glavom u školskoj torbi, a meni tridesete prošle u vječnoj borbi‘ – stihovi su Jacquesove nove stvari ‘Život’ koja je, osim njegova autorska, autobiografska jer izlazi upravo na njegov 40. rođendan.

Prigodno je svim fanovima posvetio i objavu na svojem Facebook profilu: ‘Poklanjam vam jednu svoju pjesmu, znakovita naslova – “Život”. Napisao sam je svojoj djeci, potaknut njihovim odrastanjem, no posvećujem je i svoj ostaloj djeci, jer sve su to – naša djeca, zar ne?  Vjerujem da će se i svaki roditelj pronaći u ovim stihovima. Pjesma govori o prolaznosti, koja je neizbježna, jasno… No, podsjeća nas da doista živimo “u trenutku”, da nikad ne uzimamo život “zdravo za gotovo”, da uvijek i u svemu što radimo pronađemo neki smisao, radost i ljepotu. Da budemo bolji ljudi. Da volimo, da dijelimo – bez rezerve, onako, baš od sveg srca! U ovim izazovnim vremenima, kada nažalost dnevno slušamo izvještaje o broju preminulih, osobito shvaćamo koliko je život dragocjen i fragilan. Svaki novi dan je dar. A život? Život je čudo. Živite ga punim plućima! Eto. To je sve, sve što želim povodom svog 40. rođendana. Svima nama! Volim vas sve!’

Ovakvi će stihovi i njegovoj djeci biti pravi poklon, kako Jacques kaže, kad budu ipak malo strariji jer je sada teško da razumiju težinu njegovih riječi.

Ipak, težinu je itekako shvatila naša poznata umirovljena sportašica Blanka Vlašić koja mu je prilikom nedavnog susreta rekla kako u svakoj njegovoj pjesmi za nju postoji još jedna poruka, jako životna, teška i posebna.

‘Ova pjesma je ono što osjetiš u srcu, za mene je to pjesma za vječnost’

Na spot moramo ipak još čekati, Jacques želi da on bude poseban i intiman, baš kao i cijela ova priča koju je zaokružio njegov rođendan: ‘Ja sam odlučio, kako ulazim u četrdesete, da moram biti malo stariji i mudriji. Ne smijem se više toliko zezati. Ipak, ovo je jedna nova era i nadam se da će biti kakva treba biti, četrdesete su nove dvadesete.’ 

 

(FOTO: facebook.com/jacques.houdek)

 

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]