Zar je već toliko prošlo?

Piše: - 17/02/2021

Kad netko napiše dobru pjesmu, onda je to jednostavno – dobra pjesma. I, ostane uz nas godinama.  Slušajući najbolju domaću glazbu, ne možeš se ne iznenaditi koliko je već vremena prošlo od kad su nastale stvari koje dan danas jednako volimo i koje i dan danas jednako dobro zvuče.

U Massimovoj impresivnoj karijeri nema stajanja. Ove godine pobijedio je na Danu najbolje domaće glazbe s pjesmom ‘Mali krug velikih ljudi’. Moramo malo zastati kad shvatimo da već deset godina pjevamo ‘Tišinu’:

Do tebe me nosi tišina
Na krilima vremena
Mjesta jos uvijek ima…

2001. je Petar Grašo bio na Dori sa željom da nas predstavlja na Eurosongu. Pobjeda mu je za dlaku izmakla, na Euroviziju je otišla Vanna s pjesmom ‘Strune ljubavi’. Međutim, Grašo nije ništa izgubio jer ‘Ni mrvu sriće’ i dalje svi pjevušimo.

1991. je Gibonni objavio svoj prvi solo album ‘Sa mnom ili bez mene’. Neki se talenti odmah prepoznaju pa je već tada bilo jasno kako je to početak jedne velike i uspješne karijere. Naslovnu stvar ‘ Sa mnom ili bez mene’ i danas možeš čuti u programu narodnog.

1981. Punih četrdeset godina smo izbrojali od kada je Parni valjak objavio album ‘Vrijeme je na našoj strani’. Laganicu ‘Kao ti’ obožavamo još uvijek.

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]