Zagrebačka filharmonija i Huljić donose čaroliju na zagrebački Tomislavac

Piše: - 27/06/2019

Naizgled nespojivo: Zagrebačka filharmonija, Tonči Huljić i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Ako dođeš danas na zagrebački Tomislavac, uvjerit ćeš se da je itekako spojivo! Više od 200 ljudi bit će na pozornici i, zajedno uz Tončija, svirati prekrasnu glazbu.

Ovaj koncert dio je programa Zagreb Classic, koji se posljednjih nekoliko godina ljeti održava na Tomislavcu. Tonči je pripremio nešto jako zanimljivo. Osim njegovih hitova koje je pisao za sebe i druge, na repertoaru će biti i glazba iz serija i filmova:

“Ono što će vas zanimati je kako pjesma koja je u posljednjih godinu i pol dana poharala sve u Hrvatskoj, tog lika i djela Petra Graše, ‘Ako te pitaju’ zvuči u klasičnoj izvedbi’. Pa će biti ‘Providenca’ u klasičnoj izvedbi. Pa će, pazi ovo, biti i ‘Sve bi seke ljubile mornare’ u isto tako klasičnoj izvedbi.”

“To je tipičan crossover koncert s matricama, jako je tehnički zahtjevan. Bit će jedna prekrasna mlada djevojka koja će plesati “po nebu”.”, poručio je na Narodnom Tonči prije koncerta.

Koncert počinje taman kad temperatura malo padne – u 21 sat.

 

 

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]