Zagorka i druge inspirativne žene u spotu Zdenke Kovačiček i Remi

Piše: - 30/05/2019

“Nova ženska himna, pjesma o “maminim dečkima” i snaga jedne samosvjesne žene”, tako vole Zdenka Kovačiček i Remi opisati svoju prvu suradnju, pjesmu ‘Pozitivan primjerak’.

Spisateljica Marija Jurić Zagorka, mlada aktivistica i dobitnica Nobelove nagrade za mir Malala Yousafzai, slikarica Frida Kahlo, astronautkinja Valentina Tereškova… Sve su to inspirativne žene koje su dobile svoje mjesto u spotu za pjesmu, dok Zdenka i Remi pjevaju stihove: “…a ja mogu sama, mrvica mi ne treba…”

Duet dviju generacija svoju premijeru doživio je na Narodnom, a tada je Zdenka podijelila svoje oduševljenje mlađom kolegicom Remi…

“Remi je predstavnica mlađe generacije koja isto tako ima taj stav kao i ja, dakle voli slati poruke, voli govoriti pametne tekstove. Ona piše poeziju nove generacije, a to je rap. Nekad, kad sam ja radila pjesme ispred vremena, koje su tek sad došle na svoje mjesto, ja sam isto pronalazila i rap i jazz i poruke i avangardu… Tako da smo se našle sada kad je ona i kad sam ja ponovno u trendu.”

(foto: Youtube screenshot)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]