Za naše male genijalce: prijavi se i osvoji računala za školu!

Piše: - 11/04/2018

100 novih računala, u vrijednosti od pola milijuna kuna, bit će donirano osnovnim školama u petoj rundi akcije ‘Za naše male genijalce‘! Na natječaj se mogu prijaviti sve osnovne škole u Hrvatskoj.

Ako je i tvojoj školi potrebna nova informatička oprema, prijavi se na natječaj koji je otvoren od 16. travnja do 4. svibnja. Sve potrebne informacije za prijavu možeš saznati na genijalci.hep.hr.

Prijavnica 

Za prijavu na natječaj trebaš ispuniti online obrazac i snimiti kreativni video. U videu učenici škole trebaju pokazati zašto baš oni zaslužuju nova računala, što bi radili s njima i kako bi nova računalna oprema poslužila školi i učenicima.

HEP nastavlja ulagati u razvoj informatičkog obrazovanja u Hrvatskoj – ove godine donira čak 100 novih računala osnovnim školama!

Već četvrtu godinu i po peti put, Hrvatska elektroprivreda pokreće akciju kojom nastoji opremiti što više osnovnih škola računalnom opremom te na taj način pridonijeti razvoju informatičkog obrazovanja. Dosad su provedene četiri akcije, tijekom kojih je HEP osigurao donacije čak 150 novih računala za učenike 43 osnovne škole diljem Hrvatske. Nakon ovogodišnje donacije, ukupna vrijednosti doniranih računala iznosit će više od milijun kuna.

Prema podacima Međunarodnog udruženja za vrednovanje obrazovnih postignuća (ICILS) u Republici Hrvatskoj na jedno računalo u školi dolazi čak 26 učenika. Spoznaja o poraznim rezultatima istraživanja potakla je HEP da osmisli projekt kojim će pridonijeti razvoju boljih uvjeta informatičkog obrazovanja u hrvatskim osnovnim školama. Tako se rodila ideja za pokretanje akcije ‘Za naše male genijalce‘.

Akcijom HEP školama, koje nemaju adekvatnu informatičku opremu, već nekoliko godina donira nova računala. Sve osnovne škole u Hrvatskoj pozivaju se da se prijave na nagradni natječaj i snime video kojim će predstaviti ono najbolje iz svoje škole i kraja iz kojeg dolaze te pojasniti zašto su baš njima potrebna računala. U dosadašnjim akcijama odaziv je bio izrazito velik, više od 300 prijava, a računala su donirana u Vukovar, Novsku, Metković, Vojnić, Zagvozd, Habjanovce, Slunj, Šibenik, Stankovce i mnoga druga mjesta gdje su osnovne škole imale nedostatan broj računala u odnosu na broj učenika ili je postojeća oprema bila zastarjela.

HEP je i ove godine, s ciljem da pomogne u opremanju što više osnovnih škola računalima te da senzibilizira javnost o stanju informatičke opreme u hrvatskim školama, pokrenuo akciju ‘Za naše male genijalce – runda peta’. Nakon provedenog natječaja, ukupno 100 novih računala, u vrijednosti od pola milijuna kuna, bit će donirano osnovnim školama.

“Velika nam je čast što kao društveno odgovorna kompanija možemo dati svoj doprinos hrvatskom školstvu te omogućiti još bolji razvoj i napredak naših najmlađih. Ovo je već peta akcija po redu, nakon koje ćemo moći biti zaista zadovoljni jer smo u četiri godine velik broj malih genijalaca razveselili s čak 250 novih računala. HEP namjerava nastaviti akcije i donirati nova računala osnovnim školama i u narednim godinama” – poručuju iz HEP-a.

Ako je i tvojoj školi potrebna nova informatička oprema, prijavi se na natječaj koji je otvoren do 4. svibnja, a sve potrebne informacije za prijavu saznaj na genijalci.hep.hr.

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]