Vjeko: Za ovaj svijet boli me, ja imam svoj i bolji je!

Piše: - 24/06/2021

Nakon što je sudjelovao u novoj verziji ‘Bila naroda‘, Vjeko je stvorio i novu svoju pjesmu koja je došla u eter. Skoro pa se da započeti lijepa priča s njegova zadnja dva singla. Nakon ‘Neka zvona zvone‘, ‘Za ovaj svijet‘ je ime novog singla.

U pjesmi od početka imaš osjećaj kao da si na trosjedu u dnevnom boravku dok slušaš Vjeku kako pjeva. ‘Čuje se Miro Lesić na samom početku – snimamo, jen, dva. To je sve da ufuramo domaću atmosferu‘, riječ je o Miroslavu Lesiću koji je opet uz Brunu Kovačića dio Vjekina tima.

Pjesma je zapravo nastala od refrena. Družili smo se u Krku u sviraoni gdje inače vježbamo i već pred kraj druženja sam svirao nešto po klaviru i došao mi je taj refren‘, kaže o ideji iza pjesme pa vidimo i odakle iskra za ovu sjajnu stvar, a kroz dobro društvo je nastajala i dalje: ‘Cijela pjesma je išla spontano – tekst, glazba i aranžman. Donio sam refren njima, svidio im se i odmah smo se bacili na posao. Najmanje vremena smo potrošili za ovu pjesmu jer je sve išlo glatko. Cajon, dvije gitare, malo gušta i to je to.

Pjesma je i završila u luckastom i opuštenom tonu: ‘Umrli smo od smijeha u studiju. U zadnjoj sekundi iz vedra neba čuješ mijauk i mislim da sam to čak bio ja. Sve smo stavili!

Spot očekujemo uskoro, po njegovim riječima, a izrađuje se u njegovoj režiji: ‘Korona nas je sve aktivirala pa razmišljamo i o drugim hobijima. Tako se meni svidjelo snimanje videa i editiranje videa. Mislim da je i jako hrabro sam sebi snimiti spot jer sva ta produkcija danas jako napreduje. Sa spotom smo htjeli dočarati neki bijeg od užurbanosti jer to je to – za ovaj svijet boli me, ja imam svoj i bolji je, i točno to je i poruka svim slušateljima.

Umjetnost je i glazba, umjetnost je i video i sva produkcija. Kad to nekako spojiš, to ne može ispasti loše‘, govori Vjeko o novom hobiju.

Dao nam je i neki tekstualni uvid što očekivati u spotu: ‘Htjeli smo pokazati bijeg od užurbanosti, ima to i nekih scena ureda jer nam je sve to nekako dosadno i htjeli bismo stvoriti ljudima tu ideju jedne male kućice u Staroj Baški na osami gdje svi sviramo i sve nam je dobro.

Pjesmu slušaj na narodnom, a spot jedva čekamo!

(Foto: Facebook @vjekofanpage)

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]