Urban ima novi singl ‘Iskra’: ‘To je simbol našeg zaloga za budućnost’

Piše: - 20/05/2019

‘ Treba nam tako malo, skoro ništa, jedan kremen i jedna iskra’

– riječi koje odjekuju u novom singlu ‘Iskra’ benda Urban&4, koji i ovaj put donosi prepoznatljiv Urbanov glazbeni pečat. 

‘Odlučili smo da je najbolje pokušati zadržati taj topao, kućni duh te glazbenu priču benda samo, naprosto, nasloniti na njezine temelje. Za mene je ‘Iskra’, u nekom prenesenom smislu, simbol našeg zaloga za budućnost’, – rekao je Urban. 

Urban se zajedno sa suprugom Milicom Czerny Urban prihvatio i režije spota za ‘Iskru’. Odlučili su se za jednostavnu, ali upečatljivu formu iza koje stoji jedna zanimljiva, pomalo nostalgična priča.

‘Ne događa se baš često preko 30 tisuća pregleda pjesme u tako kratkom vremenu, barem ne u našem slučaju. 🙂
Hvala vam na podršci!’ – napisao je Damir na svojoj Facebook stranici.

Priču spota pojasnila je i Milica Czerny Urban. 

‘Želeći napraviti spot koji će što bolje pratiti pjesmu, ali koji ju istovremeno neće opteretiti, razmišljali smo o mnogim opcijama i došli do zaključka da bi, zbog same teme i na neki vrlo općenit način, smisla teksta, bilo idealno da djeca preuzmu glavu ulogu. Istog trenutka smo se sjetili Jane Sienne i Mile Amelie Mikić. Nije ta ideja došla bez neke smislene veze – naime, prije 23 godine, u prvom spotu Damirove solo karijere, onome za pjesmu ‘Astronaut’, a i na samom početku svoje karijere, nastupila je Ljupka Gojić Mikić. Kako smo i tijekom svih godina i dalje u kontaktu, odlučili smo je zamoliti, a naravno i ostatak njezine obitelji, da pita djevojčice bi li željele biti u našem spotu. Tako se, na jedan poseban način, zatvorio krug, ali i nastavila priča – točno tamo gdje treba, na djeci, na onima koji jesu budućnost’.

(foto: Damir Urban / Offical Facebook)

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]