Upoznaj Matiju Cveka, novo ime na glazbenoj sceni

Piše: - 15/05/2018

Ima 24 godine, pjeva back vokale Jacquesu, bio mu je pratnja na Eurosongu, pjeva po cijeloj Hrvatskoj, a sad ima i drugi autorski singl. Matija Cvek je ime koje definitivno treba zapamtiti u budućnosti.

Cveka ne treba zapamtiti samo kao pjevača, već kao i tekstopisca. Za tekst svog novog singla ‘Visine’ sam je zaslužan, a tako planira nastaviti i u budućnosti.

“Cijeli svoj život sanjam o tome da sam autor i moj je cilj imati više, ali za početak barem jedan autorski album i želim to ispuniti. Nisam autor koji sjedi ujutro u 8 i pokušava napisati pjesmu, vjerujem u to da mora doći neki feeling, motivacija, inspiracija…”, rekao je za Narodni i dodao kako se nada da će mu album prvijenac izaći iduće godine.

Na pitanje tko su mu uzori, bez razmišljanja odgovara:

“Kao autor definitivno je to Zdenko Runjić kojeg slušam i o kojem sam pročitao stvarno puno. Ta suradnja s Oliverom, kojeg smatram najvećim hrvatskim izvođačem, to je ta kombinacija koja se možda više nikad neće dogoditi između autora i izvođača. To su pjesme koje su vječne i ja gledam da pjesme koje ja pišem, možda barem jedna od njih bude vječna…”

Osim njih dvojice, izdvojio je Jacquesa s kojim surađuje posljednje tri godine. Matija mu pjeva back vokale, a bio je s njim prošle godine i na Eurosongu u Kijevu. “On je najbolji profesor kojeg možeš imati i definitivno najbolji čovjek ako želiš naučiti nešto o pjevanju. Ja sam imao tu sreću da on mene voli i da me cijeni te da skupa to radimo stvarno dobro…”

Cvek nam je otkrio i kako je bio perspektivan nogometaš, no od njega je morao odustati zbog ozljeda. Zbog toga je utjehu našao u studiju fizioterapije koji je trenutno na čekanju. Pjevanje je ipak najveća ljubav…

“Počelo je kao hobi sa 16 godina i sad to uspijevam živjeti i najsretniji sam na svijetu zbog toga. Ja to živim, ja sam takav i ja to jednostavno volim.”

(foto: press)

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]