U Spaladium Areni obilježen Oliverov rođendan

Piše: - 09/12/2019

Oko desetak tisuća okupljenih gostiju u subotu se prisjetilo neprežaljenog Olivera kroz neke od njegovih najljepših pjesama.

Na samom početku spektakla, uz škripu drvenih vesla i šum mora, na velikom platnu prikazana je snimka Olivera:

Ako ja usporedim sebe s nekim koji će nestat, pa će radi toga neko nešto…to znači da sam sebe stavljam u te legende takozvane šta me zovu sad već dok sam još živ. Znači, ja na to ne pristajem. U tom trenutku moš samo njegova djela…slikaru gledaš slike, moje ćeš pisme slušat i to je sve. Nema tu filozofije. Društvo odnosno prijatelji će te imat u srcu, oni će znat kakvi si bija čovik i to. A ono ostalo…neće se promijenit ništa. Samo njega neće bit fizički, a ostalo, djela neka koja je ima će ostat i to je to.“

Večer je protekla u prisjećanju na glazbenika kroz ono najdragocjenije – njegove pjesme, u interpretaciji nekih od njegovih bliskih prijatelja i suradnika. Među mnogima, tu je bio i Petar Grašo koji je otpjevao „Vrime božje“, „Dva put san umra“ te „Bez tebe“/„Nedostaješ mi ti“.

Intimno, jednostavno i moćno, tako je najbolje opisati Grašinu interpretaciju kojom je odao počast svom dragom Oliveru.

U moru osjećaja koje se uzburkalo u Spaladiumu, jedan od intenzivnijih trenutaka nastao je tijekom pjesme „Ostavljam te samu“ kada je na video zidu u jednom dijelu puštena snimka Oliverovog pjevanja.

Na pozornici je nastupio i Gibonni. Njegov čitavi segment istovremeno je bio prekrasan i bolan. Publiku je pozdravio s „Dobar dan“, a nastavio s baladom „Lipa moja“ i „U ljubav vjere nemam“.

Na red je došla i legendarna „Cesarica“, a emotivnom Gibonniju, publika je pomogla otpjevati ovu moćnu skladbu koja baš nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Gibonniju su se zatim na bini pridružili Grašo i Tedi Spalato te su zajedničkim snagama otpjevali posebnu posvetu Oliveru: „Nocturno“, a potom su uslijedile „Moj lipi anđele“, „Vjeruj u ljubav“ i veliko finale – „Ispod sunca zlatnoga“.

Oliverova prisutnost bila je gotovo opipljiva kroz njegove pjesme, baš kako je i htio.

Ne pitaj, samo sviraj

(Foto: Zvonimir Barišin)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]