Trijumf Mije Dimšić na Porinu

Piše: - 26/03/2018

Mia Dimšić apsolutna je pobjednica 25. dodjele nagrade Porin. Čak šest kipića ponijela je u petak iz Splita, među kojima su oni za dvije najvažnije kategorije – Pjesmu (‘Bezimeni’) i Album godine (‘Život nije siv’). Osim toga, pripali su joj kipići za najbolji album popularne duhovne glazbe (‘Božićno jutro’) te za najbolji pop album (‘Život nije siv’). Isti album zaradio je nagrade za najbolje likovno oblikovanje i najbolju produkciju.

Zadovoljan dodjelom bio je i Željko Bebek. Njegov album ‘Ono nešto naše’ osvojio je Porina u kategoriji najbolje zabavne glazbe. Osim toga, on i Oliver dobili su Porina za najbolju vokalnu suradnju na duetu ‘Ako voliš ovu ženu’. Isti broj nagrada pripao je Parnom Valjku i to za pjesmu ‘Vrijeme’, koja je proglašena najboljom izvedbom grupe s vokalom te za album ‘Live in Pula’, prema stručnom žiriju, najboljem koncertnom albumu.

Trenutak večeri zasigurno je bio kad je Oliveru dodijeljena nagrada za životno djelo. Pjevač se u Spaladium Arenu javio video porukom, nakon čega su Petar Grašo, Goran Karan, Mladen Badovinac, Giuliano i Gibonni izveli njegove pjesme ‘Moj lipi anđele’, ‘Ča je život vengo fantažija’, ‘Dobar dan’ i ‘Vjeruj u ljubav’.

Galerija:

Josipa Lisac opet je osvojila Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu pjesme ‘Tebi putujem‘ u suradnji s grupom Chui. Oliver Dragojević dobitnik je statue za najbolju mušku vokalnu izvedbu za pjesmu ‘Rusulica‘.

Najbolji album rock glazbe ima grupa Mayales za album ‘Simbol za sunce‘, a razloga za slavlje imao je i mladi slavonski bend Fluentes. Oni su proglašeni novim izvođačem godine.

Najbolji album klapske glazbe je ‘51. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2017. – Nove skladbe‘. Najbolji album s raznim izvođačima je ‘64. Zagrebački festival‘ čiji je umjetnički ravnatelj Neno Belan, a najbolji video broj imaju 2Cellos za ‘Game of Thrones‘, koji je režirao Darko Drinovac.

(Foto: Porin/Izvan fokusa)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]