Tonči Huljić i Petar Grašo nakon desetljeća ponovno u duetu

Piše: - 13/04/2021

‘Inamorana’ – “lijepa je to i sjetna, ali simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite“, rekao je Tonči Huljić za svoj novi duet s Petrom Grašom. “Kako ove godine slavimo obljetnice nekih poznatih pjesama – 10 je godina prošlo od ‘Providence’ pa je došlo vrijeme da Grašo i ja ponovno zapjevamo zajedno”, kaže Tonči.

‘Inamorana’ je i naslovna pjesma istoimenog CD-a koji izlazi za tjedan dana. Ovu specifičnu riječ starog splitskog narječja čije je značenje zaljubljena, publika je već upoznala kroz pjesmu ‘Mare Luda’ koja je nedavno objavljena i svojom dubokom emocijom osvojila slušatelje, a stjecajem okolnosti ista riječ se pojavljuje u obje pjesme.

“Nemam ništa pametno reći, pustiš da se sluša i ako kod čovjeka prorade neki emotivni trenutci, onda to bude lijepo. Nama su proradili, pa smo onda odlučili to napravit”, kaže Tonči. O suradnji s Grašom, Toči kaže: “U procesu rada na pjesmi slušamo jedan drugoga, sve nekako krene od mene, ali mi je jako bitna interakcija. On je autor za kojeg mi je žao da ne radi više, ali se strašno bavi pjesmama kad uđe u studio. Tu se dogode ti kreativni momenti.”

“Bitno je da uživaš u tome što radiš. Sad sam u fazi da baš guštam. Danas odmaram, a zadnjih dana sam zakopan u projektu koji se zove prva pop misa na svijetu, ali dok sam sve to čekao, imao sam dovoljno vremena, pa smo odličili završit Graši CD, pa sam napravio i sebi, i danas sam uzeo dan vremena da očistim glavu i da sutra počnem raditi, čini mi se onako veliku, pjesmu za Jelenu Rozgu.”

Deset je godina od ‘Providence’, ali je i dvadesetpet godina prošlo od pjesme ‘Suze Biserne’ koju pjeva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži i instrumentalnu obradu ‘Suza bisernih’.’

 

‘I

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]