Tomislav Bralić i klapa Intrade zapjevali ‘Put ka sreći’

Piše: - 02/11/2018

Čak osmorica muškaraca zauzela su u četvrtak navečer dnevni boravak Narodnog. Tomislav Bralić i klapa Intrade bili su novi gosti Tomislava i Gine u Living Room Acousticu. Prema dobrom starom običaju, gosti sa sobom donose najbolju domaću glazbu – svoje pjesme, ali i jednu obradu.

Klapa je iznenadila izborom pa su uživo za slušatelje i gledatelje zapjevali ‘Put ka sreći’ Gorana Bare.

“Mi smo na službenoj stranici klape postavili pitanje koju pjesmu bi voljeli da klapa otpjeva. I onda smo odabrali onu koju baš nitko nije rekao. Ovaj je tražija Terezu Kesoviju, ovaj Bebeka, Indexe… Sitija san se ove pisme, da smo je nekad pivali po gažama.”, rekao je Bralić o svojem izboru.

Osim obrade, Bralić i ostatak klape zapjevali su jedne od najpoznatijih hitova, ‘Zora bila’ i ‘Ne mogu te prestat jubit’, ali i pjesmu novijeg datuma ‘Ferma bi vrime’.

Polusatna emisija bila je onakva kako i klapa živi. Puna razgovora o “dobroj pismi” (Gina je na poklon čak dobila i a capella verziju pjesme ‘Konoba’), spizi i feštama koje su sastavni dio klape koja postoji više od 30 godina.

“Zdenko je skupija klapu. To vam je bilo 1984., pred kraj godine je bila klapa prije ove koja se zvala ‘Gajeta’, onda smo osnovali ‘Intrade’. I onda vam je to sve bilo poslije… Znate ono kad dite prohoda. Tako smo mi tribali pet – šest godina, naučili smo par tih pisama… I eto, skalinu po skalinu došli smo do Pet bunara, Zadarskog kazališta, pa smo punili manje dvorane, veće i onda smo došli do te famozne Arene 2011.”

Na pitanje što se obavezno mora naći na njihovom stolu, Bralić brzo odgovara: “Bijelo vino, crno vino, kruva i sira.”. Isto tako, klapa je priznala da nije baš od kuhanja, taj dio prepuštaju suprugama.

Klapa Intrade iskoristila je priliku da sve slušatelje pozove na koncerte koji se bliže, a to su tri Arene koje će sigurno biti prepune. Prvi koncert je 1. prosinca u Areni Zagreb, na kojem će im se pridružiti Radojka Šverko i Toni Cetinski. Za Split, u koji 7. prosinca dolaze nakon pet dugih godina, pripremaju gostovanje Tedija Spalata, dok treći koncert u Areni Stožice 1. veljače, još uvijek pripremaju.

Narodni Living Room Acoustic emisija je koju svakog drugog četvrtka od 18:15 možeš slušati na Narodnom i gledati na Facebooku i Narodni TV-u, a kroz emisiju te vode Gina Victoria Damjanović i Tomislav Cvetković iz Treće smjene.

(foto: Narodni)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]