TBF obradom Alena Vitasovića otvorio novu sezonu ‘Living Room Acoustica’

Piše: - 05/10/2018

Ususret velikom koncertu u zagrebačkom klubu ‘Boogaloo’, grupa TBF otvorila je novu sezonu emisije ‘Living Room Acoustic’ na Narodnom.

Samo za ovu prigodu i ekskluzivno za slušatelje Narodnog i gledatelje na Facebooku, Saša, Mladen i ostatak benda obradili su hit Alena Vitasovića ‘Ne moren bež nje’.

Osim obrade, TBF-ovci su podsjetili na već dobro poznate hitove ‘Fantastična’, ‘Smak svita’ i ‘Lud za njom’. Najavili su i kako će svi obožavatelji na velikom koncertu u Boogaloo-u moći čuti sve dobro poznate pjesme benda, ali neće biti novog materijala s novog albuma koji je uskoro u planu.

TBF-ovce je naša Gina podsjetila na njihove same početke, još tamo ’90-ih godina kad su bili klinci. Njihov prvi nastup dogodio se baš kao predgrupa velikom Dinu Dvorniku. Mladen se toga dobro sjeća:

“To je… Gle, ja san ima tad 15 godina. Ja san bija pred nervnim slomom, samo san ponavlja tekstove da ne zeznem, bija san totalno nervozan. Dino je bija divan prema prema nama… Moji starci su bili zaduženi da paze na nas, oni su bili u autu ispred diska cilu noć dok nismo nastupili…”

Sjetili su se i anegdote kad jedan od članova benda, Luka, nije smio nastupiti na tom koncertu jer je ranije dobio jedinicu na satu klarineta: “Njegova majka je bila nemilosrdna… mora je otić ča, ušli smo u klub i bili smo ka’ pobijedili smo i onda je mora’ otić ča…”, sjećaju se dečki kroz smijeh.

Na pitanje kako bi nekom fureštu objasnio splitsko stanje uma, Saša odgovara: “Sklisko stanje guma ha ha… A gume, četiri godišnja doba, nema litnjih, nema zimskih…”

S druge strane, Mladen je to malo ozbiljnije objasnio: “Uvik je to isto, splitsko stanje uma je takvo. To je grad Split – ili ga voliš ili ga ne voliš… Mi koji smo Splićani grlimo njegove lipe i ružne strane…”

Mladen i Saša odlično su odradili i zadatak koji im je predala Gina, ideja je bila da aktualne vijeste pretvore u stihove. Tako je Saša ponudu Zlatku Daliću da postane trener u Kini opjevao na sljedeći način:

”Našega Zlatka zovu Kinezi,

nisu bitni šoldi, nisu bitni pinezi,

ali Daliću neće bit’ lak pos’o

jer čuja san da Kinezi trče ukoso…”

Ništa manje genijalan nije bio ni Mladen koji se ulovio stihova vezanih uz vijest kako će učenici strukovnih škola ubuduće učiti manje povijesti, geografije i biologije:

“U školi si ima manje sati geografije,

na karti ne znaš pokazat’ rodnu zemlju tufahije,

a ne znaš ni šta je biologija ni ‘ko je koga tu oplodija

i kad je vodozemac iz vode izronija

i pitaš se je l’ ti se ćaća za to borija…”

Narodni Living Room Acoustic slušaj svakog drugog četvrtka uživo u 18:15 iz studija Narodnog. Ako ti je draže gledati, to možeš napraviti na Facebooku i Narodni TV-u. Kroz emisiju te vode Gina Victoria Damjanović i Tomislav Cvetković iz Treće smjene.

(foto: Narodni)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]