Sve live izvedbe Josipe Lisac na jednom CD-u

Piše: - 31/03/2020

Od petka, 3. travnja, ‘Diskobiografija’ Josipe Lisac će biti u prodaji. Riječ je o box setu s četiri CD-a u izdanju Croatia Recordsa. Prva tri CD-a sadrže studijske snimke u periodu od 1968. do 2019. godine dok je posljednji CD prava poslastica. Tamo se nalaze, kronološki poredane, njene live izvedbe.

Karijera koja traje više od pet desetljeća bit će ti dostupna putem webshopa Croatia Recordsa, a autor same kompilacije je Siniša Škarica.

U ponedjeljak je ova diva trebala dobiti Porin za životno djelo, ali situacija je takva da ćemo na to još neko vrijeme pričekati i vjerujemo i dočekati u narednim mjesecima.

Ova kompilacija donosi sve od njenih prvih pjesmama ‘Voljeti to je radost‘ i ArsenoveŠto me čini sretnom‘ do Arestantove ode ‘Steničci’ objavljene prošle godine. CD s live izvedbama ima sve od pjesme ‘Igra valova u mom sjećanju‘ iz 1969. do tradicionalne makedonske pjesme ‘Jano mori‘ koju je otpjevala na koncertu gitarističkog virtuoza Vlatka Stefanovskog u Lisinskom pretprošle godine.

U knjižici ovog box seta nalaze se sve naslovnice na kojima su se odabrane pjesme prvi put pojavile, a ima ih točno 70, koliko je i godina 14. veljače proslavila Josipa Lisac.

 

(Foto: Mare Milin)

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]