Studio 60 – samo Dora

Piše: - 18/02/2022

60 minuta samo glazbe i to pjesama  koje nisi čuo sto godina – tako izgleda Studio 60 kojeg na narodnom možeš slušati u 17. Svaki petak se  držimo jedne teme, a ovog puta (18.veljače) to je Dora. Vratit ćemo se na izbor za našeg predstavnika i zasvirati ti pjesme koje su postale i ostale  veliki hitovi iako nisu završile na Eurosongu.

Hrvatska je prvi put svog predstavnika birala davne  1993. godine. Pobijedila je grupa Put s pjesmom ‘Don’t Ever Cry’.  Vjerovali ili ne Tony Cetinski je te godine izveo pjesmu ‘Nek te zagrli netko sretniji’.  Zauzeo je  šesto mjesto, ali i dan danas je pjesma i te kako poznata i popularna.

Inače, Tony je već sljedeće, 1994. uspio ostvariti svoju želju i otišao je na Euroviziju s pjesmom  ‘Nek ti bude ljubav sva’.

U Opatiji je 1996. pobijedila Maja Blagdan. Njena ‘Sveta ljubav’ osvojila je sjajno  četvrto mjesto na Eurosongu.  Ali, te godine na Dori smo prvi put mogli vidjeti četiri djevojke,   grupu Divas. Iako su   bile tek desete, Sexy Cool je hit koji ih je obilježio  i kojeg još uvijek svi znamo.

Uz Vesnu Pisarović i ‘Ja čekam noć’ vraćamo se na Doru 2000.godine. To je još jedan primjer kako plasman (završila je na 6. mjestu) ništa ne znači.  Dobra pjesma je dobra pjesma.

Te godine u Stockholm je otputovao Goran Karan s predivnom baladom  Kad zaspu anđeli.

Vesna je isto dočekala svoj nastup na pozornici Eurosonga i to 2002. godine. Pjevala je ‘Everything I want’  koju vjerojatno ne poznaješ, ali hrvatsku verziju – ‘Sasvim sigurna’, sasvim sigurno znaš.

Obrisat ćemo prašinu sa starih ploča, a ti budi uz narodni i ovog petka od 17 sati.

 

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

Nastavi čitati

[There are no radio stations in the database]