Što si slušao s trinaest godina?

Piše: - 06/04/2018

Ako još pjevušiš stare hitove koje si slušao kao klinac, nostalgično ih pališ kad god imaš svojih pet minuta za predahnuti uz glazbu, sve je to s razlogom.

Sudeći po analizi koju je objavio New York Times, svoj glazbeni ukus formiramo s 13 godina. Prema analizi, najbitnije razdoblje za muškarce pri formiranju njihovog trenutnog glazbenog ukusa je dob od 13 do 16 godina. S druge strane, najbitniji period za žene je onaj između 11 do 14 godina starosti.

Mi smo malo pročešljali što su DJ-evi Narodnog slušali u tinejdžerskim danima. Jedno je zanimljivo: iako se radi o različitim generacijama, Prljavci su palili i žarili kod većine.

A da ova analiza pije vodu potvrdila nam je odmah Doris Pinčić koju nerijetko možete čuti kako pjeva stari hit  koji je obradila Klapa IskonDobra večer prijatelji‘ a pjevušila ga je i prije 16 godina kada ga je originalno pjevao Milo Hrnić. Doris i sad ima isti glazbeni ukus, obožava domaću glazbu, a neki od najvećih favorita su joj uvijek aktualni Gibonni, Oliver Dragojević i Doris Dragović.

Gina Damjanović tvrdi da sve što je slušala tada sluša i dan danas, a omiljeni domaći glazbenici su joj Petar Grašo i Doris Dragović.

Tatjana Jurić pubertet je prolazila uz omiljene bendove poput Prljavca, Crvene jabuke i Bijelog dugmeta.

Nives Ivanišević je već nekoliko puta u eteru Narodnog potvrdila koliko voli Olivera, a ta ljubav očito već dugo traje jer ga je slušala i dok je bila mlađa, a uz njega na njenoj listi pronašli su se Parni valjak, Prljavci i Bijelo dugme.

S 13 godina Ivana Plechinger slušala je Parni valjak i Plavi orkestar baš kao i Marko Bratoš, koji je izdvojio još i Prljavo kazalište Hladno pivo .

Tomislav Cvetković tvrdi da se s 13 godina još tražio, volio je pop i rock tako da na njegovom spisku su se pronašli Crvena jabuka, Prljavo kazalište, Hladno pivo, ali i Vanna i Colonia, dok je ranoranioc Hrvoje Kečkeš svoju mladost proveo slušajući Azru, Prljavce, Film i Psihomodo pop.

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]