Stiže nam ‘Glavom i bradom’ novi Jacques

Piše: - 04/12/2020

U godini u kojoj jesmo, ipak imamo razloga za veselje – uskoro nam stiže novi Jacquesov album kojim će zaokružiti 20 godina karijere. ‘Glavom i bradom’ donosi nam 20 pjesama ukupno, simbolično, za svih 20 godina karijere. Nakon dugog niza godina, kako nam je ispričao, još od 2012. kad je izdao svoj posljednji studijski pop album, tek sada se kaže ‘izmarinirao’ ovaj unatoč tome što su neke pjesme ljudi već čuli.

Potpuno novih stvari je ukupno osam i veseli se čuti mišljenje publike s kojom, nažalost zbog trenutne situacije, ovakvu godišnjicu karijere ne može proslaviti koncertom. Album izlazi 19. prosinca i iza toga se krije posebna simbolika – na taj je datum 2000. godine prvi put pjevao kao Jacques.

‘Na albumu nas čekaju sve pop pjesme koje su u duhu vremena. Kod mene nikad nema kalkulacija, ne razmišljam na taj način da album nešto samo – popunjava. Prvotno se nismo mogli odlučiti što pustiti, što čuvati, ali neke pjesme su ostale u ladici i čekaju neka druga vremena.’

Umjesto koncerta kao promocije, obećao je iskoristiti društvene mreže i sve blagodati koje one nude kako obožavatelje ne bi uskratio za poneku notu. Kaže da je perfekcionist i detaljist, oko svega što nas čeka na albumu maksimalno se potrudio, ali zahvalio je i svim suradnicima što se toliko dobro razumiju jer bez njih stvari ne bi bile ovakve kakve jesu. ‘Bez menadžera Mihovila ne bih mogao ništa, unutar svoje funkcije on ima toliko široko djelovanje, on je netko tko doista ima tu estetiku i vizionarski pristup. Mi si čitamo misli’ – kaže nam Jacques.

Što se glazbenika, producenata i autora tiče, s njima je maksimalno radio tijekom ljeta i nakon prvog lockdowna iskoristili su priliku da do jeseni studijski dio posla obave.

Veselimo se čuti što nam je to Jacques pripremio, a s obzirom na to da smo u blagdanskom vremenu, nedavno je izbacio i prekrasnu božićnu stvar koju možemo slušati ‘na repeat’ dok čekamo 19. prosinac i izlazak albuma. Uživaj!

 

 

(Foto: Facebook Jacques Houdek)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]