Za Naše male genijalce još 100 računala!

Piše: - 14/09/2020

U šestoj po redu akciji Za naše male genijalce odabrano je 27 osnovnih škola kojima će se dodijeliti 100 novih računala u vrijednosti od pola milijuna kuna.

Hrvatska elektroprivreda je i ove je godine nastavila akciju Za naše male genijalce s ciljem da što više osnovnih škola u Republici Hrvatskoj opremi računalnom opremom i na taj način pridonese razvoju računalne i informacijske pismenosti. Čak 27 osnovnih škola opremit će se u ovoj, šestoj po redu akciji, sa 100 novih računala u vrijednosti od pola milijuna kuna. Nova računala donirat će se školama koje nemaju dovoljan broj računala u odnosu na broj učenika, školama s neadekvatnom i dotrajalom računalnom opremom ili se nalaze na područjima od posebne državne skrbi.

Ovogodišnje škole dobitnice su: OŠ Čazma iz Čazme, OŠ Slava Raškaj iz Ozlja, OŠ Podmurvice iz Rijeke, OŠ Ivana Lovrića iz Sinja, OŠ Antun Mihanović iz Slavonskog Broda, OŠ Stjepana Cvrkovića iz Starih Mikanovaca, OŠ Matije Petra Katančića iz Valpova, OŠ Šimuna Kožičića Benje iz Zadra, OŠ Vladimir Nazor iz Duge Rese, OŠ Ostrog iz Kaštel Lukšića, OŠ Mladost iz Osijeka, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice, OŠ Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške te iz Zagreba: OŠ Trnsko, OŠ Augusta Harambašića, OŠ Kajzerica, OŠ Retkovec, Salezijanska osnovna škola, OŠ Voltino, OŠ Markuševec, i Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava.

Dobitnice natječaja su i područne škole: PŠ Šodolovci (OŠ Ernestinovo) iz Ernestinova, PŠ Mirlović Zagora (OŠ Jakova Gotovca Unešić) iz Mirlović Zagore, PŠ Bernarda M. Luketića Zagorje (Prva Osnovna škola Ogulin) iz Gornjeg Zagorja, PŠ Nova Jošava (OŠ Ivane Brlić-Mažuranić) iz Orahovice, PŠ Voloder (OŠ Zorke Sever) iz Popovače i PŠ Ivanovci (OŠ Ladimirevci) u Ivanovcima.

HEP je s ovim krugom akcije donirao ukupno 450 novih računala za učenike 130 osnovnih škola diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost do sada donirane informatičke opreme iznosi gotovo 1,75 milijuna kuna.

Učenici i nastavnici su i ove godine na kreativan i originalan način snimili video radove, objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojeg dolaze. Njihove uratke pogledajte na web stranici genijalci.hep.hr.

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]