Ruke u zrak: Jacques zapjevao Mišinu ‘Ako me ostaviš’

Piše: - 11/05/2018

Ako je slušao, legenda Mišo Kovač bio je zadovoljan onime što se ovog četvrtka događalo u dnevnom boravku Narodnog. Jacques je prihvatio izazov i samo za Living Room Acoustic obradio svima dobro poznati hit ‘Ako me ostaviš’.

“Ovu pjesmu nisam pjevamo nikad u životu jer se neke pjesme ne pjevaju iz strahopoštovanja prema originalnom izvođaču. Međutim, kako ja znam da mene Mišo voli, usudio sam se i ovo će biti njemu u čast. To će biti jedan moj mali pokušaj da ovu pjesmu učinim svojom i da njemu čestitam 60 godina briljantne karijere.”

Na pitanje kako to da je odabrao Mišinu pjesmu, Jacques je rekao: “To su te velike pjesme kojih više baš nema tako puno i kojih se svi bojimo. Pratim vašu hvalevrijednu emisiju, pratim svoje kolege kako su kreativni i mislim si što da izmislim… Ne mogu otpjevati ‘Kad si sretan, lupi dlanom ti o dlan’…”

Osim genijalne obrade, Jacques nas je počastio akustičnim izvedbama svojih pjesama ‘Sam’, ‘Pravi sretnik’ i ‘Kad nekoga voliš’, za koju kaže da ne broji koliko puta ju je izveo mladencima za prvi ples.

Tomislav iz Treće smjene iskoristio je Jacquesov dolazak kako bi dobio novu frizuru. Jacques se, kao pravi frizer, odmah prihvatio mašinice.

Dok je skraćivao Tomislavu kosu, ispričao je kako je na početku pjevačke karijere još uvijek šišao. “Već sam imao četiri – pet spotova vani i preko dana bih “izbrijavao” ovako kao tebe, a onda navečer bih se spremio i išao na gažu.”

S obzirom da se posljednjih dana priča samo o Eurosongu, Jacques se prisjetio svojeg prošlogodišnjeg nastupa, za kojeg priznaje da ga se jedva sjeća jer ga je strah obuzeo. Prokomentirao je i Frankin nastup:

“Ona je ostavila svoje srce na sceni. Dala je sve od sebe, izvukla je, kao profesionalac, sve ono najbolje i najlošije što ju je pratilo posljednjih mjeseci. Čak je i negativu iskoristila da “zakuca”.”

Osim toga, Gina i Tomislav pokušali su zamisliti kako bi zvučala kombinacija Jacquesa i Franke. Pjevač im je to omogućio pa je izveo refren Frankine ‘Crazy’ u pop opera stilu, upravo onako kako je prije godinu dana u Kijevu pjevao ‘My Friend’.

Narodni Living Room Acoustic možeš slušati svakog drugog četvrtka od 18:15 u Trećoj smjeni. Kroz emisiju te vode Gina Victoria Damjanović i Tomislav Cvetković.

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]