Ono kad Plavi Orkestar obradi klasik ‘Zbog jedne divne crne žene’

Piše: - 01/02/2018

“Zbog jedne divne crne žene, zbog njene divne crne kose…” stihovi su koje nikad ne bismo povezali s Plavim Orkestrom, ali ‘Narodni Living Room Acoustic’ je i to promijenio.

Novo izdanje klasika Krunoslava Kiće Slabinca, Loša je s ostatkom benda izveo live samo za Narodni.

Iako se slušatelji i gledatelji nisu složili, Loša je o ovoj kombinaciji rekao: “Osjeti se da to nije to, ali pokušali smo to iznijeti na svoj način. Ma da je nemoguće, Kićo ima tako veličanstven glas…”

Osim ove obrade, Plavi Orkestar izveo je i svoje poznate hitove ‘Od rođendana do rođendana’, ‘Kad ti ljubav ime prozove’ i ‘Ako su to samo bile laži’.

Loša se za Living Room Acoustic prisjetio legendarnog plesa iz spota ‘Suada’, kojeg je i Tomislav uživo naučio plesati.

Svirka uživo bila je uvod u veliki koncert u zagrebačkom Domu Sportova 17. veljače u sklopu ‘Everblue’ turneje, a postojanje Plavog Orkestra i sve ono što nas čeka na koncertu najbolje opisuje Lošina izjava za Narodni: “Izgleda da je Plavi Orkestar postao grupa koja može biti za razne prigode. Imamo pjesmu ‘Od rođendana do rođendana’ za rođendane, imamo za opraštanje od tinejdžerskih dana ‘Goodbye teens’, ‘Bolje biti pijan, nego star’ za maturalne zabave, imamo za rastave brakova ‘Sava tiho teče’, za sprovode…”

Narodni Living Room Acoustic slušaj svakog drugog četvrtka uživo u 18:15 iz studija Narodnog. Kroz emisiju te vode Gina Victoria Damjanović i Tomislav Cvetković iz Treće smjene.

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]