Pjevačka diva pretvorila se u rock zvijezdu: Jasna Zlokić obradila ‘Teške boje’

Piše: - 08/12/2017

Ovakvu Jasnu Zlokić još nisi vidio! Pjevačka diva je u studiju Narodnog uzela mikrofon i otpjevala obradu velikog rock hita ‘Teške boje‘ koji u originalu pjeva Goran Bare. Ovaj spoj dvaju potpuno različitih svjetova rezultirao je fantastičnim coverom u emisiji ‘Narodni Living Room Acoustic‘ kod Tomislava i Gine.

Nije lako pjevati našega Gorana Bareta. On je vrsni interpret, vrhunski. On je veliki u svojoj glazbi, u svojoj poeziji i ako sam donijela ovu pjesmu barem donekle kao on, ja sam ponosna” – rekla je Jasna.

Osim ‘Teških boja’, Jasna je pjevala i hitove ‘Ne znam koji vjetar puše‘, ‘Povedi me‘ i ‘Ja sam ti jedini drug‘.

“Ja sam imala veliku sreću da je mladost i Torcida prva otkrila pjesmu “Ja sam ti jedini drug” i prihvatili su je svi. Ta je pjesma nastala 1987. i ja sam na nju bila potpuno zaboravila. Nije mi palo na pamet da neka tako davna pjesma dođe u prvi plan, ali sve je nepredvidivo”.

Jasna Zlokić je otkrila i da nikada nije bila na utakmici splitskog Hajduka. “Hajdukovac sam kao i svi Dalmatinci, ali nisam nikad bila na Poljudu. Bila sam samo na utakmici Hajduka iz Vele Luke i tamo smo igrače gađali kamenjima i maslinama ako nisu dobro igrali” – objasnila je kroz smijeh.

Jasna Zlokić na Narodnom (foto: Narodni)

Jasna Zlokić na Narodnom (foto: Narodni)

Jasna se u emisiji prisjetila i pjesme ‘Pismo‘ koja je 1986., u vrijeme kad je izašla, prema riječima mnogih, bila skandalozna jer se u njoj ljubavnica obraća zakonitoj ženi.

Ona je malo provokativna pjesma i malo neobičnog teksta, ali vrlo životnog. Čula sam za tu priču da se nije smjela puštati na radiju, ali ja ne znam da se to ikad zabranilo. Možda su veliki moralisti smatrali da nije zgodno da se to pjeva.

Slično je bilo i sa ‘Skitnicom‘, Jasninim najvećim hitom, za kojeg i sama kaže da je u to doba bila više “muška pjesma”: “Ali eto, ja se odvažila, meni su je dali da je otpjevam, ja je otpjevala usput i eto, postala sam Skitnica. Zapravo sam se izborila za ženska prava. Kažu da sam ja prva podigla žene na muški nivo.

Narodni Living Room Acoustic emisija je koju svakog drugog četvrtka možeš slušati na Narodnom i gledati na Facebooku, a dosad je najviše pažnje javnosti privukao Psihomodo pop obradom hita Miše Kovača ‘Proplakat će zora‘.

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]