Neopisivo!

Piše: - 17/07/2018

Preko pola milijuna ljudi jučer je u Zagrebu dočekalo naše Vatrene. Bili su uz njih na svakom centimetru puta od aerodroma do centra grada, a ono što ih je dočekalo na  Trgu bana Jelačića nisu očekivali ni u najljepšim snovima.

Trg se počeo puniti već u jutarnjim satima, da bi na kraju dana službene brojke govorile o 550 tisuća ljudi!

Dečke su do dr. Franje Tuđmana dopratila Krila oluje, nešto prije samog slijetanja aviona, glavni zagrebački trg nadlijetao je helikopter s hrvatskom zastavom, dočekale su ih Zagrebačke mažoretkinje, navijači s bakljama, vatromet, tisuće konfeta i crveno bijeli baloni.

Na Trg su stigli na krovu autobusa, a osjećaj se ne može opisati riječima. Ili može – NEOPISIVO!

foto: Narodni

foto: Narodni

foto: Narodni

foto: Narodni

foto: Narodni

foto: Narodni

“Ovi dečki su s ponosom nosili hrvatski dres i dali sve od sebe, a vi ste bili najbolji navijači na svijetu, i hvala vam na ovakvom dočeku. Iznad svih Hrvatska!”, poručio je izbornik Zlatko Dalić.

“Šta da vam kažem osim Hvala Hrvatska, hvala Zagrebu. Mi smo ostvarili naš san, hvala vam na svemu. Idemo jedna: Zovi samo zovi…”, kroz ‘poderani’ glas izgovorio je osvajač Zlatne lopte Luka Modrić.

“Znači, pijani smo kao mace, svaka čast momcima, ali svaka čast vama, vi ste svjetski pravci”, poručio je okupljenima na Trgu Mateo Kovačić.

Slavlje navijača i Vatrenih se nastavlja:

Varaždin izbornika Dalića dočekuje večeras na Kapucinskom trgu, službeni dio počinje u 19 sati, dok zagrijavanje kreće već od 18 sati.

Zadar dočekuje Vrsaljka, Modrića, Livakovića i Subašića u uvali Jazine u 20 sati. Zadarski Vatreni do Foruma će doploviti jedrenjakom Branimir koji će se kretati uz gradski most, zatim duž Liburnske, Istarske i Obale kralja Petra Krešimira IV. U programu dočeka sudjelovat će svi koji se nađu na navedenoj ruti oko cijelog Poluotoka i na Forumu, pa je preporuka da dođu odjeveni u dresove Hrvatske i s hrvatskim zastavama.

Poziv svima koji žele sudjelovati u morskom defileu sa svojim plovilima, da do 20 sati budu u akvatoriju između lukobrana (đige) i kupališta Marex.

Nakon što se reprezentativci iskrcaju na gatu Obale kralja Petra Krešimira IV, svečani program se nastavlja na Forumu od 21 sat.

Antu Rebića čeka Imotski večeras, a trebao bi doći i Ivan Strinić.

Zelina večeras dočekuje svoj junaka Josipa Pivarića.

Za diku i bećara Domagoja Vidu, Donji Miholjac danas peče vola – fešta je ispred Dvorca.

Split također priprema doček na Rivi u 16 sati.

Karlovac će Dejana Lovrena svečano dočekati kod Glazbenog paviljona u 17 sati.

Slavonski Brod će svojeg Marija Mandžukića – Mandžu dočekati u srijedu – u 17 sati, na Korzu.

Omiš će svoga Ivana Perišića dočekati u srijedu u 19 sati, u Borićima.

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]