Neno Belan i njegova Barbara: ‘Ljubav na prvi pogled’

Piše: - 01/03/2021

Kako to uvijek bude kad nam glazbeni gost stigne u Living Room Acoustic – red pjesme pa red razgovora i otkriju se tu, uz svirku, svakakve sočne zanimljivosti. Gina i Tomislav na kauču našeg studija ugostili su Nenu Belana koji je izveo ‘Rijeku snova’‘Oceane ljubavi’ i ‘Ulicama grada’, a stvari su dobile i poseban, novi aranžman uz tamburicu i kontrabas što je slušatelje i gledatelje dodatno oduševilo. Isto je primijenio i na obradu pjesme Doći ću ti u snovima’ Jure Stublića koja zvuči odlično! 

Ono što nas je, ipak, baš ostavilo bez teksta je – Belanova Barbara!

Svaki je glazbenik posebno povezan sa svojim instrumentom, a tu je lijepu priču Belan podijelio sa svima nama: ‘Gitarist Daleke obale 1999. kupio je Barbaru, donio u Split i nešto je malo svirao, ali nije mu legla. Odlučio ju je prodati pa ju je kupio njegov bubnjar koji ne svira gitaru, ali ju je kupio samo da Barbaru ne proda baš bilo kome.’ 

Stigao je Neno tako u Split gdje je njegov prijatelj u studiju, spomenuti bubnjar, čuvao gitaru: ‘Kad su se otvorila vrata studija i ja sam je ugledao, bila je to ljubav na prvi pogled. Onda smo se dogovorili da mi je proda za istu lovu za koju ju je i on kupio. Ja je nakon toga nosim u Rijeku, ona putuje sa mnom. Na to me zove moj basist Olja Dešić i ja mu govorim imam novu djevojku, iz Amerike je, došla je na ljetovanje u Dalmaciju i sad idemo u Rijeku.’ 

S Oljom je dogovorio susret te večeri kako bi on upoznao ‘njegovu djevojku’ kojoj je odlučio dati ime Barbara po Barbari Bush što mu je prvo palo na pamet kao tipično američko ime.

‘Dolazi Olja kod mene u stan na četvrti kat, obrijan, miriše.. Ja otvorim vrata i kažem – Barbara te čeka tu u dnevnom boravku.’  –rekao je Belan o upoznavanju.

Smijali su se tome još dugo, kaže, ali od tad je ona Barbara.

 

 

O čemu su još Gina i Tomislav pričali s Belanom, pogledaj u novoj emisiji Living Room Acoustica dok čekamo drugi četvrtak i novog gosta koji nam stiže!

Living Room Acoustic gledaj na narodni tv-u svaki drugi četvrtak od 18 i 15 (A1 – kanal 506; Max TV – kanal 611; ISKON – kanal 511) ili ga slušaj na narodnom u isto vrijeme! 

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]