Massimo – novi vinil Vještina Boutique

Piše: - 29/03/2021

Krajem 2019. godine, dok nam još riječi pandemija, potres, katastrofa i zabrane nisu tako često bile u vokabularu, Massimo je održao turneju za pamćenje. Vještina Boutique obilježila je 15. godišnjicu od izlaska albuma Vještina koji je zauvijek obilježio Massimovu karijeru, a sastojala se od sedam iznimnih koncerata u nekim od najljepših dvorana Hrvatske.
LP Vještina Boutique donosi sedam predivnih izvedbi u live verziji – pjesme Bacila je sve niz rijeku, Iz jednog pogleda, Da mogu, Razgovor s konobarom, Loše vino, Ne plači, Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš.

‘Bila mi je velika želja da atmosfera, izvedbe, osjećaj s ove turneje nekako ostane zabilježen. I onda se rodila ideja o ploči, pšto me, moram priznati sasvim oduševilo. Baš je nekako prigodan medij ploča za ove pjesme izvedene u tom neponovljivom ambijentu‘ – rekao nam je Massimo koji je teško odabrao koje pjesme želi vidjeti na LP-u. Kako kaže sve one imaju posebno značenje.
No ipak, pjesmu Ne plači, omiljenog mu Arsena Dedića odabrao je za singl s ove nove ploče.
Snimljen je i spot, i to na koncertu u zagrebačkom kazalištu Gavella, a za odličan video je zaslužan Radislav Jovanov – Gonzo.

Na ovoj turneji, Massimo je u pratnji Ive Popeskića, Henryja Radanovića i Elvisa Stanića obišao Čakovec, Karlovac, Slavonski Bord, Osijek i Zagreb i odsvirao koncerte koje i glazbenici i publika pamte kao posebne. Upravo se zato rodila ideja da se neke od tih live izvedbi zauvijek uhvate u vremenu i objave – i to na ploči.

‘Jako sam sretan što se mogu ovako vjerno podsjetiti na te trenutke kada smo slobodno nastupali, komunicirali s publikom, putovali i prenosili našu umjetnost ljudima.’, rekao je Massimo.
Kako bi proslavio izlazak ove ploče, Massimo planira ponoviti koncerte s turneje i to u Zagrebu i Puli. 

Detalji će biti poznati uskoro…

 

(Foto: Massimo by Samir Cerić Kovačević)

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]