Lorena Bućan za narodni prevela vlastitu pjesmu!

Piše: - 26/11/2020

Pjevali smo iz sveg glasa, a značenje su neki od nas znali samo za par riječi… – tako je to otprilike bilo s pjesmom ‘Kako samo mater zna’ jer mnogi nisu znali kako mater dok nam Lorena nije objasnila. ‘Čula sam to već, posebno to kažu ljudi iz Zagreba. Svi koji tekst nisu razumjeli naučili su i te nepoznate riječi pa svejedno rekli da u pjesmi uživaju’ – rekla nam je, a mi ju nismo puno morali nagovarati da nam objasni značenje.

‘Refuli, to je vjetar, a tražin sriće repete, to je kad se nešto ponavlja. Tražim da se sreća ponovi. Mi imamo repeticije, recimo, imam repeticije iz matematike da ponovim to gradivo. Maćan je šporak, šporak crn’ -smije nam se Lorena dok strpljivo objašnjava dio po dio pjesme za koju je na ovogodišnjem Splitskom festivalu osvojila prvu nagradu žirija.

Jidan je jadan. Kufer, a to valjda znate, to je kofer. Jerbo je jer, to isto znate. I ovo nevoja, teplo, ma to razumijete. Jedino, moram samo malo naći…Duzina, to je govorio moj pradjed, duzina je dvanaest po dvanaest, kao godina po godina.’

Za pjesmu ‘Kako samo mater zna’ zaslužni su Tonči i Vjekoslava Huljić, a cijela priča sredinom ljeta dobila je i svoj video spot – odmah ga pogledaj, ako već nisi!

 

Podijeli ovu objavu
Tagirano kao:

[There are no radio stations in the database]