Leteći odred je probio led u novom studiju Living Room Acoustica

Piše: - 13/11/2020

Living Room Acoustic se vratio i to u novom studiju. Tomislav je ugostio ekipu Letećeg Odreda.

Denis Dumančić je bio prvi koji je isprobao novi kauč u našem studiju te nam je otkrio neke zanimljivosti.

Tomislava je zanimalo temelji li se pjesma ‘Od Prevlake do Dunava‘ na nekom stvarnom događaju, ali je Denis kroz smijeh otkrio da je najdulje trajalo eventualno negdje do Siska.

Dotaknuli smo se njegovih početaka. ‘Promašen slučaj‘, ‘Prva pomoć‘ i ‘Nove igre‘ su bendovi u kojima je djelovao prije trenutnog. Leteći Odred je nastavo zahvaljujući i Husu kojem je bivši basist gurnuo kazetu, a Hus je nakon kojeg tjedna uputio poziv nazad te ih je smatrao interesantnom pričom.

I tako ova interesantna priča traje već 28 godina, a o obilježavanju 30 godina postojanja je Denis dodao kod smijeh: ‘Ma tko nas sluša. Ma zezam se sam sa sobom jer sam cinik, Valjda bude nešto od tog koncerta povodom 30 godina, osim ako ne bude neka karantena pa bih se mogao izvući.

Ispričao je i svoj životni put – od Beča, preko Belišća do Zagreba. Ja sam ti Indijanac, do sedme godine sam živio u Beču pa ta selidba u Belišće gdje me očarala sloboda i ostanak vani kad je već i mrak pao.

Deno, moje dite leno, tako me je baka zvala. Stvarno sam bio njen mezimac. A baka mi je iz kupreškog predjela pa je sjajno radila pite i bureke.‘, sjetio se uspomena s bakom.

Već se i da naslutiti, otkrio nam je kako je po prirodi lijen čovjek pa mu je i karantena bila sjajna isprika da ništa ne radi osim bude pred TVom, a slična lijenost je bila nastala i negdje do 2010. Ali tada je došla mala Dena pa mu se probudio instinkt da nanovo stvara i osigura egzistenciju svojoj kćerki. Ozbiljan je posao biti roditelj, a ja se trudim biti najbolji. Iako Dena jako zvuči kao da je sam birao ime, rekao je da je izbor pao na ženu, a njemu je prekrasno jer je rijetko ime.

Iako ističe da je lijen po prirodi, Denis je netko tko se angažirao u velikom broju struja i rekao je da je tomu tako jer kada dobije izazov, onda si mora dokazati da to i može.

A kad smo kod dokazivanja, pitali smo ga i o prvom većem ‘dokazivanju’, odnosno o prvom koncertu u Domu sportova.

Mene uhvatila temperatura pred Dom sportova. Nakon albuma ‘Od Prevlake do Dunava’ smo išli turneju, a Zagreb nekako nismo iz straha i onda se Dom rasproda 4 dana prije koncerta. Nije bilo da su samo ljudi pjevali, nego su skakali i meni je djelovalo kao da će se sve urušiti. Prve dvije pjesme su mi se koljena tresla i toga se jako dobro sjećam. Krenuli smo s pjesmom ‘Kao stari moj’, a kad smo došli do kraja koncerta i zapjevali ‘Od Prevlake do Dunava’, ja nisam ni pjevao, sve je publika pjevala.

Inače, samo ime benda je došlo jer je čuo pjesmu Psihomodo popa i slagalo mu se u tadašnje vrijeme s njihovom pojavom jer je cijeli taj period uključivao putovanja pod uzbunom iz Osijeka do Zagreba da bi snimili nešto. Kad se već dotaknuo pjesme ‘Leteći odred‘, istu su i obradili.

 

Osim obrade, pjevali su ‘Od Prevlake do Dunava‘, ‘Studeni‘ i ‘Hajde reci mi‘.

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]