Kolege Oliveru: ‘Sretan ti rođendan’

Piše: - 08/12/2020

Oliverovi prijatelji i kolege jučer su se, u čast njegovom rođendanu, na društvenim mrežama prisjetili kako je to bilo s njime dijeliti pozornicu, pjesmu ili uspomene… Neki od njih uz gitaru, s njim su proveli noći na Korčuli u Vela Luci gdje se pjevalo slaveći život, a neke je ponekad poveo na svoju barku pa ‘na ribe’ pokazujući im svoju drugu ljubav – more. Pjesme koje nam je ostavio pjevat će i pjevaju sve generacije, a upravo one i dokazuju da je Oliver svima nama bio netko neponovljiv.

Na svojem Facebook profilu Gibonni je podijelio poveznicu pjesme ‘Nocturno’ koju je u splitskoj Spaladium Areni njemu u čast prošle godine na koncertu ‘Vridilo je’ izveo zajedno s Tedijem Spalatom i Petrom Grašom. 

‘Ljudi mogu vam reć da je ovo večeras ovako po njegovoj želji. Pričao mi je o tome kako bi on, koje bi pjesme, tko da mu dođe i to ti je to. U ovome gradu, s ovim ljudima, s ovim muzičarima’ – rekao je prije pjesme Gibonni, a onda su mu se Grašo i Tedi Spalato pridružili na pozornici.

 

 

Nakon Gibonnija, rođendan mu je čestitala i Zorica Kondža objavivši njihovu zajedničku sliku uz riječi: ‘Danas bi mu bilo 73.

 

 

Na Instagram profilu, njihovih zajedničkih uspomena prisjetila se i Nina Badrić. ‘Proputovati s Oliverom skoro čitavu Ameriku za mene je bilo ostvarenje sna! Sretan ti rođendan, nikada zaboravljeni’ – napisala je Nina. Uspomena se također prisjetio i Stjepan Lach.

 

   

 

Hvala ti za glazbu koju si nam ostavio, Olivere. Ako ju želiš slušati bez prestanka i bez ometanja, narodni za tebe ima kanal ‘Ne pitaj samo sviraj’ (na narodni.hr i mobilnoj aplikaciji) gdje ti Olilver svira od 0 do 24. Uživaj!

 

 

(Foto: Facebook Zorica Kondža, Instagram story Nina Badrić, Instagram story Stjepan Lach)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]