Izvođači najbolje domaće glazbe o ljubavi

Piše: - 09/02/2021

Tko o čemu – ususret Valentinovu mi (samo) o ljubavi… Kako ju doživljavaju i što je za njih ljubav, pitali smo izvođače najbolje domaće glazbe. Skupili smo sve što su nam rekli kod nas u gostima na narodnom ili predstavljajući nove stvari i pokušali podvući crtu, ali nemoguće je – svatko ima svoju definiciju i nema samo jednog zaključka, ali se svi možemo složiti da se u životu sve okreće upravo oko nje. 

S time se složio i Neno Belan. On je, kako nam je rekao, u ljubavi sa životom: ‘Jednostavno, cijeli svoj život obožavam. Imam sreće da se bavim poslom kojeg volim i dokle god budem mogao, ja ću ga raditi.’ Uz to, gotovo ljubavnije da i ne može, baš dobro leže ‘Oceani ljubavi‘.

 

Ljubav je vječna inspiracija, a jedna od kraljica ljubavnih pjesama svakako je Nina Badrić koja čvrsto vjeruje u pravu ljubav što nam je i rekla u nekoliko navrata- ‘Ljubav je vrijedna čekanja i ne događa se svaki dan, vrijedno je čekati tu pravu priču. Iz čega drugo pjesme nastaju nego iz emocija, sretnih, ali i manje sretnih. Ono što je možda najljepše u ovom poslu što sebi možeš dati oduška kroz neku pjesmu.’ Još i sad’ izvela je kod nas u Living Room Acousticu – stvar koja možda najbolje opisuje ovaj miks emocija koje je spomenula.

 

Za Stjepana Lacha ljubav je jednostavna, definiraju je njegovi sinovi i žena koja uvijek stoji uz njega kao najveća podrška, ali i još nešto –‘Bude mi drago kad čujem svoju pjesmu na radiju, da ljudi prepoznaju ono što radim. Ne mislim svim sredstvima grabiti neku popularnost, radim ono kako volim i što volim i vjerujem da je to dugoročno najisplativije i da će pronaći put do novih ljudi.’ 

Ipak, definiciju ljubavi imaju i njegovi sinovi i to kad su tatine pjesme u pitanju – ‘Vole kad im pjevušim, može pomoći kod uspavljivanja, barem kod mlađeg djeteta. Stariji zna sam zaspati. On kad čuje moju pjesmu, odmah viče ‘Tata, tata!’ Zadnja stvar koju je izbacio zove se ‘Ja nisam taj’, a spot nam stiže uskoro kako je najavio.

 

Matija Cvek tekstove piše sam, a nedavno nam je opisao ljubav kao ‘savršenstvo između muškarca i žene, duhovno i tjelesno.’

 

Marko Kutlić kaže kako mu pjesme gotovo uvijek imaju ljubavnu tematiku, ne zna ide li on k ljubavi ili ljubav ide njemu, ali jedno je sigurno –‘Mislim da je ljubav jedini smisao postojanja svih ljudi.’ Svoju nedavnu izvedbu pjesme ‘Samo nek ona sretna je’ ovdje kod nas na narodnom, na petom po redu Danu Najbolje Domaće Glazbe, posvetio je baki koju je prošle godine izgubio, a koja je bila veliki dio njegovog života.

 

Pobjednik petog Dana Najbolje Domaće Glazbe, Massimo, osim glazbe, u definiciju ljubavi kao glavnu aktericu stavlja svoju suprugu Enu. Njoj, kako je rekao, duguje sve – ‘Da nije bilo nje, ja definitivno ne bih bio među živima. Moja supruga je netko tko je uspio sve to staviti na svoja leđa, ponijeti,  meni samome je dokazala da vrijedim i da se ja sam moram izboriti za sebe. I da će sve biti ok. I tako je i bilo.’ 

 

(Foto: Dino Ninković)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]