Albina pjeva ‘Tick Tock’ uz violinu, obradila za narodni i ‘Mariju Magdalenu’

Piše: - 22/02/2021

Jedan od najboljih plasmana Hrvatske na Eurosongu ostvarila je prije 22 godine Doris Dragović kad je s ‘Marijom Magdalenom’ osvojila četvrto mjesto. Te 1999. pratili smo njezin nastup u Izraelu, a iste godine rodila se Albina, djevojka koja će nas u svibnju predstavljati u Rotterdamu.

Albina je prije odlaska u Nizozemsku stala na pozornicu narodnog gdje smo imali prilike čuti kako ta ‘Marija Magdalena’ zvuči u njezinoj izvedbi.

Naravno, kakav bi to dolazak bio bez da smo čuli i akustičnu verziju pjesme ‘Tick – Tock’, s kojom Albina u svibnju odlazi na Eurosong i lovi nov, odličan plasman za Hrvatsku.

Video pobjedničkog nastupa s Dore, najgledaniji je video ovogodišnjih pjesama za Eurosong na službenom YouTube kanalu Eurovision Song Contest. Pogledan je već više od milijun i 100 tisuća puta, a uzmemo li u obzir da je na YouTube kanalu HRT Dora pogledan 900 tisuća puta, već smo prešli ukupnu brojku od 2 milijuna. To pokazuje kako je Albina već uspjela osvojiti ne samo domaću, već i europsku publiku.

Osvojila je Albina i svjetsku pažnju, kad je u duetu s Filipom Rudanom u ‘The Voice Hrvatska‘ otpjevala hit Billie EilishLovely‘. Taj video je na YouTube-u pogledan više od 30 milijuna puta.

(foto: narodni)

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]