‘Inamorana’ pobjednica je Dana najbolje domaće glazbe!

Piše: - 26/01/2022

Tonči & Madre Badessa feat. Petar Grašo pobjednici su šestog po redu najvećeg i jedinog glazbenog praznika godine – Dana najbolje domaće glazbe. Publika je odabrala! Zadnje srijede u siječnju, tradicionalno rezervirane za ovaj veliki dan, saznali smo koja je to pjesma, prema tvojim glasovima, zaslužila titulu pjesme 2021. godine.  ‘Inamorana‘ je pjesma koja je Tončiju Huljiću donijela prvo Bilo naroda.

Prvo je konkurencija brojala 30 pjesama pa smo onda u samom finalu dobili Top 11! Prvi put su dvije pjesme imale jednaki broj glasova pa smo tako dobili pjesmu više. Prema tvojem izboru – Tonči & Madre Badessa featuring Petar Grašo i njihova ‘Inamorana’ s najviše su glasova odnijeli statuu Bilo naroda.

‘Hvala vam za sve ove godine ljubavi, slušanja, sviđanja! Sve ono što radimo, radimo za publiku, a radimo bome i za svoju dušu. Ova je pisma nastala za svoju dušu bez nekih velikih ambicija da kupimo nagrade jer nismo ih više potrebni, ni Petar niti ja haha… ali smo u svakom slučaju na njih, kad ih dobijemo, ponosni! Hvala vam puno što slušate narodni.’ – rekao je Tonči.

Petar Grašo ponovno se, s nagradom u rukama, našao na pozornici narodnog. Nakon 2018. godine. kada je samostalno pobijedio i 2020. kada je pobjedu zbog jednakog broja glasova podijelio s Frankom, ovog je puta suradnja s Tončijem bila dobitna kombinacija. Iako je i njegova pjesma “Jel’ ti reka ‘ko” ušla u najuži krug: ‘Ja sam zadovoljan jako i sretan zato što svaka pjesma kad izađe u eter nikad ne znaš koji će imati domet, uvijek je to jedno slatko isčekivanje. I onda kada vidiš da je domet taj da dođe do svih domova putem, prije svega narodnog, kojem zahvaljujem beskrajno na svim godinama podrške. I što su prepoznali sve što radimo sve ove godine i ne samo mi nego i sve naše kolege. Čestitke i svim našim kolegama koji su bili u eteru i u konkurenciji. Sretan sam zato što je Inamorana pjesma koju smo Tonči kao autor i ja, kao suradnik, radili za svoju dušu i onda kada je ta duša sinkronizirana sa svim dušama koje to slušaju, onda nema veće nagrade. Hvala narodnom još jednom i hvala svima vama koji slušate i koji glasate za sve nas.’

U velikom finalu Dana nabolje domaće glazbe u Top 11 nastupili su i Cambi (‘Zaljubljen’), Dalmatino (‘Refužo’), Doris (‘Sna’ću se ja’), Gibonni (‘Kiša’ (Z’naab)), Ivica Sikirić Ićo (‘Opet je jubin cilin tilon’), Lorena Bućan (‘Tvoja i gotovo’), Marko Tolja (‘Ova ljubav’), Matija Cvek (‘Ptice’), Petar Grašo (‘Jel’ ti reka ‘ko’) i Silente (‘Nikada ovako’).

Na cijeli je događaj veoma ponosan direktor narodnog Katijan Knok koji je otkrio i jednu zanimljivost: ”Ovo finale je specifično zbog toga što smo imali rekordan broj pjesama koje su konkurirale za najbolju pjesmu godine. Naime, preko 70 pjesama čuli smo u eteru narodnog u 2021. godini! Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji ove divne priredbe i  koji su se potrudili da ovaj Dan najbolje domaće glazbe provedemo u ovakvom okruženju i da na kraju budemo svi ponosni na još jedan veliki događaj hrvatske glazbe.”

(FOTO: narodni)

 

Podijeli ovu objavu

Nastavi čitati

[There are no radio stations in the database]