Goran Karan obradio Azru i igrao picigin na Narodnom

Piše: - 30/03/2018

Povratak u prošlost i rockerskim korijenima priuštio je Goran Karan u četvrtak navečer sebi i slušateljima Narodnog u Living Room Acousticu. Njegova obrada Azrine pjesme ‘Balkan’ bila je dovoljna da se pjevač prisjeti početaka svoje karijere, grupe Big Blue i tadašnjih uzora.

“Nešto se bilo pomaklo krajem ’70-tih godina tako da se ovo sviralo na plažama i okolo… Ja sam čak znao pismu svirat’ čak i prije nego sam je čuo od Azre. Toliko je to nešto značajno bilo. Johnny je imao tu jednu ‘rebeliju’, moga’ si je namirisat’ oko njega…”

Ginu i Tomislava zanimalo je zna li Karan plesati, s obzirom da je kroz 30 godina dugu karijeru nastupao u mnogim mjuziklima, no nikad nismo vidjeli ima li i tu vještinu u sebi. Pjevač je tako pokazao plesni korak koji je, kako kaže, sam osmislio, “Panjev korak”. Riječ je o vrlo statičnom pokretu uz pogled u daljinu, onaj kojeg svi pamtimo u svakoj njegovoj izvedbi, primjerice kad pjeva dobro poznatu ‘Lipa si lipa’.

Karan zato nikako nije statičan kad je u pitanju njegova najdraža igra, picigin. Toliko je voli da Gini i Tomislavu nije bio problem nagovoriti ga da zaigraju na suhom, u dnevnom boravku Narodnog. Dok je Tomislav pokazao da je klasičan Slavonac bez “piciginske” vještine, pjevač je bez problema za vrijeme igre odgovarao na Ginina pitanja. Slušateljima je otkrio kako je jedino pravilo igre da loptica cijelo vrijeme ostane u zraku te da često na Bačvicama igra i oko Nove godine.

Karan je uživo izveo i hit ‘Ostani’ kojim je 2000. godine predstavljao Hrvatsku na Eurosongu. Bila je to prilika da se prisjeti Turske, u kojoj je nakon nastupa stekao veliku popularnost…

“Ne znam kojim se to svjetskim čudom dogodilo. Rado odem tamo, Istanbul je grad koji nadilazi sve što zamišljate da grad može biti.”

Na pitanje zna li pričati nešto turskog, pjevač je rekao kako bi bez problema znao naplatiti na turskom te da je pjesma ‘Ostani’ doživjela svoju tursku inačicu.

Narodni Living Room Acoustic slušaj svakog drugog četvrtka uživo u 18:15 iz studija Narodnog. Kroz emisiju te vode Gina Victoria Damjanović i Tomislav Cvetković iz Treće smjene. 

Podijeli ovu objavu

[There are no radio stations in the database]